HOF | Jamaloodin niet-ontvankelijk verklaard

Met vonnis

Hof van Justitie | Jeu Olimpio

Het Gerecht in eerste aanleg van Curaçao heeft G. Jamaloodin niet-ontvankelijk verklaard in het kort geding dat hij tegen het Land Curaçao had aangespannen.

Jamaloodin verblijft in Venezuela in detentie in afwachting van zijn uitlevering naar Curaçao. Hij had in dit kort geding gevorderd dat het Land wordt bevolen om de Venezolaanse autoriteiten te berichten dat hij niet vast zit op last van een Curaçaose rechter en dat zijn detentie daarom in strijd is met de Staatsregeling.

De kortgedingrechter heeft echter geoordeeld dat Jamaloodin bij hem aan het verkeerde adres is. De verzoeken die Jamaloodin heeft ingediend hebben te maken met het feit dat hij wordt verdacht van strafbare feiten.

Voor spoedvoorzieningen die nodig zijn in verband met de “strafrechtsbedeling” kent de wet een bijzondere procedure bij de strafrechter. Daarom kan Jamaloodin niet terecht bij de civiele rechter.

In het vonnis wordt er nog op gewezen dat Jamaloodin bekend is met deze bijzondere procedure, nu hij daarvan enkele maanden nog (tevergeefs) gebruik heeft gemaakt.

2018 08 30 – Jamaloodin vs Land Curacao Maximus by Black Lion on Scribd

Bron: Persbericht Hof van Justitie

2 Reacties op “HOF | Jamaloodin niet-ontvankelijk verklaard

  1. Abraham Mossel

    Verlopig ff lekker zitten blijven waar hij zit, scheelt een hoppie poen, eens komt hij kruipende op zijn knietjes terug.

  2. Jamaloodin heeft in ieder geval een goede advokaat……. Wat een gekluns !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *