HOF | Loonvordering Tromp vs Centrale Bank afgewezen

Met vonnis

Loonvordering Tromp vs Centrale Bank afgewezen | Extra

Willemstad – Het Gerecht in eerste aanleg heeft in kort geding de loonvordering van de voormalige president van de Centrale Bank afgewezen.

T. stelde zich op het standpunt dat hij nog recht had op uitbetaling van drie maandsalarissen. De Bank had die maandsalarissen toegezegd in het kader van het ontslag van T., maar de Bank heeft dit bedrag verrekend met de door haar voorgeschoten nota’s van advocaten en belastingadviseurs.

Die nota’s hadden onder andere te maken met de strafrechtelijke procedure tegen T. die vorig jaar is gevoerd. Het Gerecht heeft nu geoordeeld dat de Bank die nota’s mocht verrekenen met het resterende salaris van T. Volgens het Gerecht kan T. zich niet beroepen op een brief van de toenmalige president a.i., waarin stond dat de Bank na afloop van alle procedures zou bekijken of de nota’s door T. zouden moeten worden terugbetaald. T. moet namelijk hebben geweten dat de president a.i. niet bevoegd was om zo’n toezegging te doen.

Ook vond T. dat hij nog recht had op een eindejaarsuitkering van in totaal bijna NAf 500.000, nu hij een dergelijk bedrag ook in de afgelopen jaren steeds heeft gekregen. Het Gerecht heeft ook die vordering afgewezen. Het is volgens het Gerecht nog onvoldoende duidelijk of T. daadwerkelijk recht heeft op een dergelijke eindejaarsuitkering.

Bij zoveel vragen kan een vordering in kort geding niet worden toegewezen.

2018 04 14 – Vonnis CENTRALE BANK VAN CURAÇAO EN SINT MAARTEN CBCS vs Tromp by Black Lion on Scribd

Bron: Persbericht Gemeneschappelijk Hof van Justitie

4 Reacties op “HOF | Loonvordering Tromp vs Centrale Bank afgewezen

 1. de grote graaier gaat eindelijk op zijn b*k…

 2. Dus Tromp kreeg niet 1,8 miljoen NAF per jaar, maar gewoon 2,3 miljoen !

  Heeft die man er ooit bij stil gestaan dat dit soort bedragen voor zo’n klein eiland werkelijk absurd waren ?
  Heeft die man er ooit bij stil gestaan hoeveel gezinnen zouden kunnen leven van dat bedrag ? Velen komen rond van nog geen 10,000 NAF per jaar, maar dit figuur vindt dat hij nog recht heeft op een bonus ?
  Voor wat ?

 3. Hoe kunnen we een minister die over bezuinigingen begint nog serieus nemen als tiran Tromp jarenlang een EINDEJAARSUITKERING van 500,000.00 heeft gehad??!!

 4. Da’s lef hebben. tiran Tromp, jarenlang schaamteloos 2 miljoen per jaar ‘verdiend’ hebben en dan ook nog eens een loonvordering durven instellen.

  Als je je boodschappen niet meer kunt betalen, of je ratvocaat Mirto Murrat, bel dan Taco Tara Asjes of je nicht Zus de Lannoy, door jou zonder vacatures en zonder sollicitatieprocedures in de hoogste salarisschalen aangenomen.

  Shame on you, Tromp!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *