HOF | Ontslagbesluiten sinds 2013 op non-actief gestelde Kustwacht medewerkers nietig verklaard

Met uitspraken

Het Gerecht heeft geoordeeld dat omdat de aanstelling als ambtenaar van betrokkenen al in maart 2014, maart 2016 en februari 2018 was verlopen, zij vanaf die tijd niet meer in dienst van de overheid waren

Willemstad – Donderdag 28 februari 2019 heeft het Gerecht in Ambtenarenzaken de ontslagbesluiten van drie Kustwachtmedewerkers die naar aanleiding van een incident in december 2013 en sinds 2013/2014 op non-actief zijn gesteld, omdat een disciplinair onderzoek is gestart, nietig verklaard.

Het Gerecht heeft geoordeeld dat omdat de aanstelling als ambtenaar van betrokkenen al in maart 2014, maart 2016 en februari 2018 was verlopen, zij vanaf die tijd niet meer in dienst van de overheid waren.

Doordat de medewerkers niet meer in dienst van de overheid waren, waren ook de ontslagbesluiten niet nodig. Het doorbetalen van hun loon was dan ook niet nodig.

De drie medewerkers van de Kustwacht hebben bij het Gerecht in Ambtenarenzaken bezwaar ingesteld tegen het door de Regering van Curaçao met ingang van 15 augustus 2018 aan hen verleende ontslag. Deze medewerkers waren in tijdelijke dienst als ambtenaar aangesteld.

Naar aanleiding van het incident is een disciplinair onderzoek gestart tegen deze medewerkers en zijn ze op non-actief gesteld. Sindsdien (2013/2014) hebben zij niet meer gewerkt.

De Regering van Curaçao heeft het loon van deze medewerkers tot 15 augustus 2018, en dus ook na het verlopen van hun aanstelling als ambtenaar onnodig doorbetaald.

Bron: Persbericht Gemeenschappelijk Hof van Justitie van Aruba, Curaçao, Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba

Naschrift KKC

2019 02 28 – Ontslagbesluit Kustwachtzaak Defensie Caribisch Gebied 1 (Geannonimiseerd) by Black Lion on Scribd

2019 02 28 – Ontslagbesluit Kustwachtzaak Defensie Caribisch Gebied 2 (Geannonimiseerd) by Black Lion on Scribd

2019 02 28 – Ontslagbesluit Kustwachtzaak Defensie Caribisch Gebied 3 (Geannonimiseerd) by Black Lion on Scribd

3 Reacties op “HOF | Ontslagbesluiten sinds 2013 op non-actief gestelde Kustwacht medewerkers nietig verklaard

  1. Redactie, onzinnige of beter ongeloofwaardige reacties als die van Fred Schiedam gaarne meteen verwijderen.

  2. Fred Schiedam

    Vijf (!!!!) jaar lang onnodig salaris doorbetaald!!
    Ik mag hopen dat dit door de regering van Curacao wordt teruggevorderd!

  3. Criminaliteit loont.

    Welke Karel Frielink bij de overheid is er verantwoordelijk voor dat hier miljoenen gemeenschapsgeld over de balk warden gegooid?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *