Hof | Uitspraak in hoger beroep in strafzaak Babel

Met uitspraakvideo en vonnissen

Drie jaar gevangenisstraf en vijf jaar ontzetting uit recht in Staten gekozen te worden voor G.S.. Levenspartner C.v.d.D. veroordeeld tot 15 maanden gevangenisstraf waarvan 6 voorwaardelijk

Willemstad – Op vrijdag 21 juli 2017 heeft het Hof in hoger beroep uitspraak gedaan in de zaak van de verdachten S. en V.d.D.. S. is veroordeeld tot gevangenisstraf voor de duur van drie jaar met aftrek van voorarrest.

Ook is hij ontzet uit het recht in de Staten gekozen te worden voor een periode van vijf jaar. De vordering van het Openbaar Ministerie om S. direct gevangen te nemen is afgewezen. V.d.D. is veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijftien maanden, met aftrek, waarvan zes maanden voorwaardelijk.

G.F.S.
S. heeft zich schuldig gemaakt aan ambtelijke omkoping, valsheid in geschrift en witwassen. Hij heeft als minister-president diensten verricht aan een bevriende zakenman. Daarbij heeft hij facturen vervalst. Hij heeft voor die diensten betalingen ontvangen en heeft die betalingen witgewassen. Ook heeft hij jammers in het bezit gehad.

S. heeft het in hem gestelde vertrouwen, in die tijd als eerste burger van het land, op grove wijze misbruikt en door zijn handelen het aanzien van Curaçao ernstig geschaad. Dit wordt hem zwaar aangerekend. In ruil voor tegenprestaties heeft S. aanzien en macht kunnen verwerven binnen de politiek en de samenleving door het aannemen van grote sommen geld van een bevriende zakenman. Om de verlangde tegenprestaties te kunnen verlenen heeft de verdachte zijn bevoegdheden als minister-president van Curaçao misbruikt en de integriteit die onlosmakelijk met dit ambt verbonden is geschonden.

Ten aanzien van de valse aangifte van het verlies van zijn diplomatenpaspoort is de verdachte vrijgesproken.

C.v.d.D.
V.d.D. heeft zich samen met S. schuldig gemaakt aan witwassen en het voorhanden hebben van jammers. Door samen met hem grote sommen van misdrijf afkomstig geld een legaal aanzien te geven, heeft zij de integriteit en de transparantie van het financiële en economische verkeer geschonden. Door haar handelen heeft V.d.D. afbreuk gedaan aan de bijzondere positie die zij in die tijd samen met S. binnen de samenleving en de politiek van Curaçao innam. Daarmee heeft zij het aanzien van de politiek ernstige schade toegebracht.

V.d.D. is vrijgesproken van valsheid in geschrift.

Bron: Hof van Justitie

2017 07 21 – Strafvonnis in Hoger Beroep Babel Gerrit Schotte by Black Lion on Scribd

2017 07 21 – Strafvonnis in Hoger Beroep Babel Cicely Van Der Dijs by Black Lion on Scribd

27 Reacties op “Hof | Uitspraak in hoger beroep in strafzaak Babel

 1. Pfffffffffff

  Schotte, ver boven zijn mavo 3 niveau gegokt,en verloren!!!!
  Gesteund door een viswijf uit boca sami, een pik uit soto etc etc.
  Dit stuk onbenul kan zelf ook niets. Wie zijn degenen die hem aansturen?

 2. Abraham Mossel

  Mijn Hacjak is gelukt, hoera, Drechi, Mano, Plasje en ? . Aan allen, Norbert George is de NEPPER , vazal die je er bent, ik wist het al, maar heb ff gewacht, BOMBY om het bekent te maken, kom kijken in het keuken pleintje om vier uur /16 uur/ als ik hem ontmasker! daaaaaaaar gaaaaaaat die daaaaaaaaaan. met boter en suiker, ik hoop niet dat die twee NEP/ tweeling! mij het kwalijk nemen, ze hebben hun kosje al binnen gehaald via het supper cafe tegen over Centra, toch!!

 3. Abraham Mossel

  @ Tuna, weet je wat het is, het is voor mij ook ?? wat je zegt!. Maar ik blijf en dat doe ik al jaren! gewoon trollen en vazalen die de curacaose gemeenschap benadelen bestrijden, ook vazalen en corupte aanhangers van de grootste oplichter die nu is veroordeeld voor 3 jaren bakkie ( zweet voeten) en wayty ST M belangrijk is, over de Game. En dat doe ik ook vaak als klaas vaak met NEP berichten maar wel onder de naam Abraham Mossel echte nikname?

 4. @ A Mossel. Ja het is lang geleden dat ik hier wat van me heb laten “horen”, was de onzin soms goed zat destijds. In de laatste weken was het niet veel beter overigens met alle trollen hier.

 5. Abraham Mossel

  FF kort, Drechi& Mano en Geert de Raaf! . Mot ik ff ijs zakken komme brengen.

 6. Abraham Mossel

  @ tuna, leuk om je weer ff te horen! gaat het goed met je>?

 7. Dat klopt William een rechter van de Hoge Raad kan de zaak afwijzen als er geen bijzonderheden zijn in de zaak en dan moet Gerrit de Schofte gaan zitten.

 8. Als een normaal mens zijn parkeerboete niet betaald,
  wordt hij al opgesloten. waarom loopt deze veroordeelde nog vrij rond??????
  dit is echt te gek voor woorden.

 9. Waarom is het uit misdaad verkregen en witgewaste geld niet geconfisqueerd ?
  Het vonnis lezend , schiet mij te binnen dat MAN, dat destijds deel uitmaakte van het kabinet Schotte, de benoeming van Baetsen (hotelopleiding) als lid van de RvC van de Centrale Bank heeft geaccordeerd. MAN : partner in crime. MAN maakt heden weer deel uit van het Kabinet. Just for the record.

 10. @Wiliam
  Als dat zo is Wiliam ziet het er goed uit voor Curacao .

 11. NB
  Idd moet veroordeelde GS binnen 14 days het verzoek indienen. Als de Hoge Raad het cassatieberoep ongegrond verklaart of
  afwijst, wordt daarmee de veroordeling definitief. Bij cassatie moet een
  advocaat bovendien namens veroordeelde GS een schriftelijk stuk inleveren, waarin de redenen staan waarom hij in cassatie gaat. Naar mijn bescheiden mening is alles uiterst zorgvuldig gegaan en zal Barbertje gewoon moeten hangen:)

 12. Het leuke is dat GS niet bepaalt of hij in cassatie “kan” gaan, hij kan wel zoveel willen. Hij moet gewoon gaan zitten en zijn ordinaire mond dichthouden waar alleen vuil uitkomt. Er zal eerst een verzoekschrift opgesteld moeten worden door een cassatieadvocaat. Dit verzoekschrift wordt getekend door een advocaat bij de Hoge Raad. Als hij mazzel heeft kan het ingediend worden.
  Zoals ik eerder aangaf, als men goed kan lezen tenminste, komt niet elke zaak in aanmerking voor cassatie.

 13. Lisa niet onze lieve heer maar die lieve heer van Drechi pe, Lastiwz, Eric Lapdance, Mano, Peter P en andre trollen.

  Ze gingen allemaal schuilen onden een steen, hahahaaaaaaaaaaaaaaaa.

 14. Jullie zijn doof of zo? Schotte zei in zijn interview dat ze in cassatie gaat en wacht niet 14 dagen.

 15. Wat denkt Schotte eigenlijk wel, dan hij onze lieve heer is? Man wees een vent en ga je straf uitzitten die je volkomen verdient.

 16. de meeste criminelen moeten hun cassatie in het gevang afwachten.
  ik zie dit als klasse justitie,
  alleen omdat hij een zogenaamde witte boorden crimineel is mag hij lekker thuis blijven,
  Weer een schande van de rechterlijke macht..!!
  deze smeerlap hoort in het gevang en heel lang!!

 17. In de Telegraaf staat dat die gelijk cassatie
  gaat aanvragen en dan pas evt. zijn straf gaat uitzitten.Dus dan loopt die griezel voorlopig nog wel even vrij rond.

 18. Ik heb nog niet echt gelezen dat hij in cassatie wil gaan.
  Dat kan zeker wel een jaar of anderhalf duren. Daarvoor moeten ze bij de Hoge Raad in NL zijn die p[treed als cassatierechter, overigens kun je niet voor alle zaken in cassatie gaan. Dus ‘t is maar helemaal de vraag. Ook Knoops en Hamburger zijn geen cassatieadvocaten.

 19. Ben benieuwd hoelang die cassatie nu weer gaat duren ??
  Voorlopig loopt die nog steeds vrij rond
  En kan dus nog van alles regelen.

 20. Ik had vroeger een hond die Bulibuli heette. Een soort Bulldog. Ik zeg maar wat.

 21. Unda Drechi pa Bosnan ta?

 22. Bulibuli, Ze zullen hem wel op vakantie laten gaan naar Venezuela..

 23. Dat Knoops en Hamburger deze HB zak op zich hebben genomen is vreemd te noemen. Het was gedoemd te mislukken. De bewijzen stapelden zich op.

 24. Ze krijgen nog even de gelegenheid om hun kroost her en der onder te brengen misschien vdD nog even impregneren voor zij achter de tralies verdwijnt?

 25. Waarom zijn deze criminelen niet in de gevangenis?…wij hebben echt een klasse justitie op Curaçao…als mensen uit de onderklasse een strafbare feit plegen, dan gaan ze gelijk naar de gevangenis…dit moet voor iedereen hetzelfde gelden!!!

 26. Bingo ! Eindelijk krijgt deze aartsleugenaar en beroeps charlatan en absolute volksverlakker een welverdiende straf.

 27. Ridiculous

  Hij is nu schuldig in hoger beroep en alleen zijn initialen worden gebruikt. Ridiculous.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *