Hof wijst verzoek Pisas af

_Chester Peterson-Pik Pisas-2-Rozier

Hof wijst verzoek parlementarier Gilmar ‘Pik’ Pisas af

WILLEMSTAD — Het hof heeft het beklag van MFK-Statenlid Gilmar ‘Pik’ Pisas (artikel 15 van Wetboek van Strafvordering) tegen het Openbaar Ministerie voor het niet-vervolgen van voormalig Statenvoorzitter en tevens oud-partijgenoot Dean Rozier afgewezen.

Persrechter Mauritsz de Kort bevestigt dit tegenover de Amigoe.

Hij legt uit dat tijdens de behandeling van het verzoek gebleken is dat het OM bezig is met het onderzoek aan de hand van een klacht die Pisas had ingediend tegen Rozier voor poging tot omkoping, en dat dit onderzoek op korte termijn wordt afgerond.

Het hof is tot de conclusie gekomen dat niet is gebleken dat het onderzoek niet binnen een redelijke termijn zal worden afgerond. Ook vindt het hof dat niet kan worden gesteld dat het vervolgingsverzoek is afgewezen, aldus De Kort.

Volgens Pisas zou zijn oud-collega Rozier in opdracht van een anonieme groep en toenmalig gouverneur Frits Goedgedrag in 2012 geprobeerd hebben Pisas en zijn collega’s Rudney Garmers en Monique Koeyers-Felida om te kopen, zodat zij de MFK-fractie zouden verlaten. De leden zouden elk een half miljoen gulden ontvangen als ze de stekker uit de coalitie zouden trekken.

Koeyers-Felida zou tevens bij de Girobank, en Garmers in de horeca, een baan krijgen. Pisas wilde niet bij het politiekorps weg. De verdachtmakingen heeft Pisas ook op 6 augustus 2012 bij het Openbaar Ministerie gedeponeerd, maar het OM heeft volgens hem niets met zijn aangifte gedaan.

Dit was ook voor hem de reden om een verzoek in te dienen bij het hof om het OM te dwingen Rozier te vervolgen in deze zaak.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *