Hoge eis OM voor diefstal militaire Glocks

Door: Aruna Jhagru

Versgeperst.com vuurwapen Versgeperst rechtbank openbaar ministerie NIEUWS marinebasis parera Glock diefstal Curaçao  Openbaar MinisterieCURAÇAO – Een 21-jarige man stond vanmorgen tijdens een zitting van de Militaire Strafkamer, terecht voor de diefstal van twee vuurwapens van het merk Glock uit de wapenkluis van de piketruimte op marinebasis Parera. De diefstal vond op 15 november plaats, de man was op dat moment als dienstplichtige werkzaam.

Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM). De officier van Justitie heeft  een gevangenisstraf geëist van 36 maanden waarvan twaalf maanden voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar.

‘Grapje’
De man ontkende tijdens de verhoren en vanmorgen ten overstaan van het Gerecht in alle toonaarden. Dit ondanks het feit dat zijn telefoon door de autoriteiten is getapt en hij de wapens aan zijn vriend heeft aangeboden voor 1.000 gulden per stuk. Voor het onderzoek is de telefoon van de man in beslag genomen. In Blackberry Messenger-berichten zegt hij tegen zijn vriend dat hij ‘twee spiksplinternieuwe dingen’ in de verkoop heeft. Hij noemt zelf het kaliber en ook dat hij snel geld wil verdienen met de verkoop van de Glocks. Tegenover het militaire gerecht zei hij dat het allemaal om een grapje ging. “Het ging helemaal niet om vuurwapens, maar om drugs. Ik ben onschuldig”, zo verzekerde hij het Gerecht bestaande uit twee rechters en een militair.

Straf
Volgens de officier van Justitie is er voldoende bewijs tegen de man. De officier heeft in haar eis rekening gehouden met de relatief jonge leeftijd van de man, het feit dat hij niet eerder in aanraking is geweest met justitie en geen strafblaf heeft. “Hij heeft echter misbruik gemaakt van het vertrouwen van zijn werkgever, de veiligheid van de gemeenschap in gevaar gebracht en uit eigen gewin gehandeld. Ik neem hem dat zeer kwalijk”, zei de officier in haar betoog. De eis van de officier van Justitie is relatief hoog. Het betreft namelijk een diefstal ex-artikel 155 van het Militaitre Strafrecht. Voor de diefstal van vuurwapens staat een maximale straf van negen jaar. De zaak tegen de medeverdachte (de vriend) dient op 27 april. De uitspraak in deze zaak is op 13 maart om 10.00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *