Hoger beroepzaak brein achter Feng-moord

Openbaar MinisterieWillemstad – De hoger beroepszaak tegen het brein achter de gruwelijke moord op het Chinese echtpaar Feng aan de Moontjeweg op 17 september 2012, Harley Daal, wordt vandaag gevoerd.
Het hoger beroep werd aangespannen door het Openbaar Ministerie (OM) die geen genoegen nam met het vonnis in eerste aanleg van 9 jaar gevangenisstraf.
Het OM eiste 18 jaar celstraf.

Advertentie

De rechter in eerste aanleg achtte bewezen dat de man de vier daders voorzag van wapens en informatie over het echtpaar.
De bedoeling was hun dochter van vijf jaar te ontvoeren, maar het liep uit op een brute overval met de dood van het echtpaar tot gevolg.
Daal heeft altijd op het standpunt gestaan dat het niet de bedoeling was het echtpaar te vermoorden, en dat dit buiten zijn invloed gebeurd is.
Het OM is de mening toegedaan dat de moord niet gepleegd zou zijn, als Daal de jongens niet tot de overval had aangezet.
Hij moet volgens het OM dus 18 jaar vastzitten.
Twee van de echte overvallers Melushandro Boeldak (18) en Richleo Basilia (20), die na het eerste vonnis ook in hoger beroep gingen, kregen uiteindelijk, net als in eerste aanleg, respectievelijk 15 jaar en 18 jaar gevangenisstraf opgelegd.

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *