Hogere celstraffen voor oplichters dan geëist

rechtzakenWILLEMSTAD — De rechter heeft gisterochtend de vrouwen A.B.B. (20) en C.K. (19), en de mannen K.I.O. (27) en V.O.O. (28) tot hogere celstraffen veroordeeld voor oplichting en diefstal, dan wat het Openbaar Ministerie had geëist. De vier verdachten zijn allen afkomstig uit Groot-Brittannië en zijn gisteren bij verstek veroordeeld voor het gebruikmaken van valse creditkaarten en bankpassen om banken en andere bedrijven op te lichten.

De verdachten werden op 17 juli vorig jaar bij twee hotels aangehouden.
De politie heeft toen ook diverse spullen in beslag genomen voor verder onderzoek.
Het ging om twee Rolexhorloges, twee tassen van een duur merk, koffers en reistassen, flessen parfums, creditcard-lezers, creditcards, bankpassen en geld, alsook een Samsung-laptop.
De spullen werden door de rechter verbeurd verklaard.
Uit het onderzoek is gebleken dat de vrouwen onder valse voorwendselen naar Aruba en Curaçao zijn gehaald en door de mannen zijn misbruikt.
De vrouwen dachten dat ze met vakantie naar de eilanden zouden gaan, totdat ze door de mannen onder druk werden gezet om – eerst op Aruba en vervolgens op Curaçao – inkopen te doen met de valse kaarten.
De rechter wees op de ernst van de zaak en vond de eis van de officier te laag.

“Het betalingsverkeer wordt ernstig ondermijnd door dergelijke verdachten.”

De officier eiste een gevangenisstraf van negen maanden voor de vrouwen en achttien maanden voor de mannen.
Maar de rechter vindt juist een gevangenisstraf van achttien maanden voor de vrouwen en dertig maanden voor de mannen op zijn plaats.
De verdachten zijn echter al op 10 oktober vorig jaar met een dagvaarding voor de rechtszitting het land uitgezet, na drie maanden in voorarrest te hebben gezeten.
Dit betekent dus zij hun celstraffen pas uit moeten zitten als zij weer naar het eiland terugkeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *