Hondenshows op basisscholen

WILLEMSTAD — De stichting I-Animal heeft op 51 scholen shows gegeven met diverse honden. Van Bándariba (Fuik) tot aan Bándabou (Soto) werden scholen bezocht. De groepen 5 tot en met 8 konden genieten van de demonstraties.

Advertentie

Een pootje van een vroegere ‘zwerver’

Een pootje van een vroegere ‘zwerver’

In totaal werden er achttien verschillende honden ingezet, waarvan de helft exzwerfhonden waren die nu helemaal gesocialiseerd zijn.
Met deze honden werd dan ook aangetoond dat ze commando’s kunnen volgen en zelfs truckjes kunnen leren of behendigheidsoefeningen doen, zo laat I-Animal weten middels een persbericht. Verder werden er dozen vol voer voor de dieren gecollecteerd bij de verschillende scholen en door I-Animal verdeeld over de organisaties
Alle Hadoc, Carf Curaçao, Dierenbescherming Curaçao en Stichting Dierenhulp.

 

“We zijn blij dat het zo goed is gegaan en willen alle vrijwilligers die hun tijd en energie hebben ingezet bedanken alsook alle scholen die gretig gebruik hebben gemaakt van ons aanbod en ons zo de gelegenheid hebben gegeven om aan te tonen dat ex-zwerfhonden ook veel kunnen doen.”

Gedurende de oktobermaand hebben naar eigen zeggen meer dan 10.000 mensen deze shows gezien.

“We hebben ook voorlichting gegeven en flyers uitgedeeld met een beschrijving van een dag uit het leven van een ‘kettinghond’.
Verder zijn er 6000 magneten met de belangrijkste telefoonnummers, met betrekking tot dierenwelzijn, gratis uitgedeeld.”

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *