Hoorzitting ‘Tyson’ Quant uitgesteld

advocaatWILLEMSTAD — De hoorzitting in verband met een verzoek aan de rechtbank in Jamaica, dat de uit Curaçao afkomstige Shurandy ‘Tyson’ Quant had ingediend om op te treden tegen de Jamaicaanse minister Peter Bunting in verband met ‘minachting van de rechtbank’, is tot 24 juli uitgesteld.
De zitting had afgelopen donderdagochtend plaats moeten vinden.
De advocaat van de minister, Michael Hylton, wilde meer tijd om zich goed te kunnen voorbereiden op de zaak.

De minister van Nationale Veiligheid heeft de mogelijkheid nog niet gehad om hem naar behoren te informeren over de zaak, zei Hylton tegen de rechter.
Hij had direct een verzoek ingediend om de zaak uit te stellen.

De 30-jarige beruchte man uit Koraal Specht wil dat de Jamaicaanse minister opgesloten wordt, omdat hij onterecht aan Nederland zou zijn uitgeleverd.
Daar werd hij voor diverse criminele activiteiten opgesloten.
De advocaten Chukwuemeka en Carolyn-Reid Cameron hebben namens Quant het verzoek ingediend tegen de minister.
Ze zijn niet te spreken over het feit dat hun cliënt tegen de beslissing van een rechter in, dus onterecht, toch werd uitgeleverd.
De rechter heeft toen besloten dat Quant in Jamaica mocht blijven in afwachting van een rechterlijke toetsing in verband met zijn uitlevering aan Nederland.

De advocaten kondigden eerder al aan dat zij de illegaliteit van deze uitlevering zouden bepleiten en ervoor zouden zorgen dat de verantwoordelijke(n) hiervoor aansprakelijk gehouden worden.
Een paar dagen later bleek dat de minister het uitleveringsverzoek – tegen de beslissing van een rechter in – had getekend.

Quant kreeg problemen met Justitie, nadat hij begin april in de Jamaicaanse stad Ocho Rios werd aangehouden met iets meer dan 100 gram ‘ganja’ (marihuana, red.) in zijn bezit.
Na zijn aanhouding werd ook direct een uitzettingsbevel voorgelegd aan de rechter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *