Horecaf belegt vergadering bezorgde werknemers Breezes

WILLEMSTAD — Nadat eerder deze maand bekend werd gemaakt dat het managementcontract van PB Investment NV met de keten SuperClubs Breezes Resorts op 30 juni afloopt en dat er met diverse hotelondernemingen en -ketens onderhandeld wordt over overname van het beheer van het hotel, hebben werknemers van het hotel de horeca-vakbond Horecaf benaderd om hun bezorgdheid te uiten. Om deze redenen heeft Horecaf vandaag een algemene vergadering voor deze werknemers gehouden.

Horecaf-voorzitter Kenneth Valpoort laat weten dat ondanks de eerdere aankondigingen van het hotel, dat een verandering in beheer geen effect zal hebben op de hotelemployés (banen zouden behouden blijven, red.), er toch bezorgdheid heerst onder de werknemers over de toekomst. “We zijn door een behoorlijk aantal van deze werknemers benaderd, omdat ze toch met veel vragen zitten. Menig werknemer heeft hierbij ook de wens geuit zich bij Horecaf te willen aansluiten. Ondanks het feit dat deze werknemers niet aangesloten waren bij Horecaf, wilden wij ze de rug niet toekeren en hebben wij gemeend dat het onze taak is om ze gerust te stellen middels uitleg en advies. Bij de bijeenkomst zal dan ook onze raadsadviseur aanwezig zijn, die de werknemers van juridisch advies zal voorzien”, aldus Valpoort.

Hij licht toe dat nadat de algemene vergadering door Horecaf werd aangekondigd, de general manager van het hotel – Jeanette Bonet – contact heeft gezocht. “Ze heeft ons nogmaals verzekerd dat er voor de werknemers niets zal veranderen. We hebben een goede werkrelatie en vertrouwen erop dat het daadwerkelijk zo is. Vandaar dat we dit ook naar de werknemers toe zullen communiceren. Verder heeft mevrouw Bonet ook gesteld spoedig een bijeenkomst binnen het hotel te willen beleggen om de zorg van de werknemers weg te nemen”, aldus Valpoort.

Hij licht toe dat de inschrijfformulieren van de werknemers, die aansluiting bij de vakbond wensen, vandaag ingezameld zullen worden en dat er extra formulieren verstrekt zullen worden voor de overige geïnteresseerden. De eigenaren van het resort, de Lionstone Group van de familie Lowenstein, hebben eerder laten weten dat de opzet is om eind april 2012 een nieuw managementcontract te ondertekenen. Aan het onderhandelingsproces zouden vijf internationale hotelketens deelnemen. Het streven is dat het ‘all inclusive’-concept van het resort gehandhaafd blijft. De gevorderde plannen voor een grondige renovatie van de uitbouw van het resort naar een niveau van een viersterrenhotel, zouden volgens de eigenaren doorgang vinden.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *