Horecaf: Nieuw contract Lodge niet tekenen

horecaWILLEMSTAD — De horecavakbond Horecaf heeft een oproep gedaan aan de werknemers van Kurá Hulanda Lodge om ‘geen enkel document te ondertekenen’.

Advertentie

Horecaf-voorzitter Kenneth Valpoort stelt deze oproep te hebben gedaan, nadat hij informatie had gekregen dat de werknemers vandaag verzocht zouden worden een bijeenkomst bij te wonen met het management van het hotel.

“Bij deze bijeenkomst zullen de werknemers verzocht worden om een document te ondertekenen waarin gesteld wordt dat het management het salaris van deze maand niet uit zal betalen”

, aldus de Horecafvoorzitter.
Er zou een brief aan de werknemers zijn opgesteld, ter ondertekening, waarin de overgang van het huidige bedrijf (Sandton, red.) naar een ander bedrijf – dat garant zal staan voor het salaris van de volgende maand – wordt aangekondigd.

“Ook wordt er informatie gegeven dat de werknemers formulieren moeten invullen om aanspraak te kunnen doen op de cessantia van de SVB”

, aldus Valpoort over de brief van het management waarvan de voorzitter meent dat ‘het tegen de regels van de arbeidswetgeving’ in zou druisen.

‘Uitzoeken’
Horecaf stelt zonder succes contact te hebben gezocht met het management van het hotel, om na te gaan wat van de voorgenoemde informatie klopt.

“Wetende dat het management de employés zou kunnen misleiden, doen wij een oproep om niets te tekenen en niet in de valse beloftes te trappen. Dit spel dat gespeeld wordt, is onacceptabel en tegen de legale procedures in.
Vandaar dat wij ook een oproep doen aan de sector Arbeid om uit te zoeken wat hier gaande is, opdat deze groep werknemers niet hetzelfde hoeft te doorstaan als de medewerkers van het Hotel Kurá Hulanda”

, aldus Valpoort.

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *