Hoyer2 | 20 jaar werelderfgoed

VVRP minister Zita Jesus Leito in gesprek met Peter Eikelenboom

20 jaar werelderfgoed | Extra

Het is 20 jaar geleden dat Curacao op de werelderfgoed lijst van dee UNESCO werd geplaatst. Volgens minister Zita Jesus Leito is UNESCO nog altijd tevreden met de manier waarop Curacao omgaat met zijn monumentale gebouwen.

De regering en instanties werken er hard aan om dat zo te houden, zegt de minister van VVRP. Ze wijst erop dat er in de komende periode veel aandacht zal worden besteed om historische gebouwen een bestemming te geven. Daarbij gaat het andere om het stegengebied in Otrobanda, een deel daarvan is eigendom van FKP, een ander van Monumentenzorg.

Tijd:3:28

Aan sector directeur VVRP Carolina Manuel legden we de vraag voor of het wel zo goed is gesteld met monumenten op het eiland. Toen Willemstad nog maar net op de UNESCO-lijst stond brandde de ‘vijf zinnen’ in Scharloo af. West End verdween van het Brionplein, ook aan de Rouvilleweg brandde een monument af en zelfs het monumentale aanzicht van de Handelskade, bijna het visitekaartje van Curacao, heeft aan historische waarde ingeboet. Toch waren dat geen redenen om Curacao van de lijst te schrappen, zegt Manuel.

Tijd:1:18

Bron: Radio Hoyer 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *