Hoyer2 | ABVO wil extra vrije dagen ambtenaren tijdens feestdagen

Adri Willems in gesprek met Peter Eikelenboom

ABVO voorzitter Adri Willems | Extra

De ABVO vraagt aan de regering ambtenaren twee dagen vrij te geven in de periode van de feestdagen. Volgens voorzitter Adri Willems van de ambtenarenbond gaat het om maandag 24 december, de dag voor kerstmis net na het weekeinde en oudejaarsdag 31 december.

De ABVO heeft het verzoek ingediend bij de minister van Bestuur Planning en Dientverlening Armin Konket. Het is een beetje een ‘voor wat, hoort wat ‘ verzoek.

De overheid heeft geen geld om ambtenaren een bonus te betalen en daar kan de ABVO wel mee leven, maar vindt het dan niet meer dan redelijk de overheidsdienaren wat extra vrije tijd te geven. Je moet het ook niet zien als ‘timeback’ zegt Willems.

Tijd: 1:48

Bron: Radio Hoyer 2

7 Reacties op “Hoyer2 | ABVO wil extra vrije dagen ambtenaren tijdens feestdagen

 1. Pennen likkers.

 2. Kom kom er zijn toch genoeg ‘vrije dgen’ voor de ambtenarij ;lijkt me.

 3. Timeback? Hoe durven ze? Ze zitten de meeste tijd hun nagels te lakken of de krant te lezen. Dienstverlening aan de burger die hun salaris betaalt, hebben ze nooit van gehoord. De overheid is geen commercieel bedrijf dat winst maakt dus hoe zo bonus? En inderdaad een bonus moet je verdienen op basis van prestatie. Het wordt hier echt nooit wat.

 4. Fred Schiedam

  Wat extra arbeid zal deze aan obesitas lijdende heren geen kwaad doen.

 5. De overheid heeft geen geld om ambtenaren een bonus te betalen.

  Een bonus verdien je op prestaties. Een bonus is geen recht!

 6. Zelfs vakbonden zijn niet meer wat het vroeger was, de meesten vreten uit handen van politici. Ambtenaren worden voor het leven benoemd, de meesten dankzij de politiek en deze hufters hebben de gore moed om twee extra vrije dagen te vragen. In een land waar bijna 20 % van de bevolking onder de armoede grens leeft.

 7. Vrije dagen ok, maar dan wel op eigen kosten. Dus inhouding van salaris.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *