Hoyer2 | Ambtenaren krijgen training in professionaliteit en persoonlijke ontwikkeling

Celeste Johannes in antwoord op vragen van Radio Hoyer 2

ad-interim secretaris-generaal Celeste Johannes

Onder de noemer Talento gaat de overheid 16 ambtenaren een opleiding geven in professionaliteit en persoonlijke ontwikkeling ter optimalisering van het ambtenarenapparaat.

De ambtenaren zijn afkomstig van vier verschillende ministeries. De opleiding begint in september en duurt een jaar. Wat de precieze kosten zijn, kon ad-interim secretaris-generaal Celeste Johannes in antwoord op onze vragen niet zeggen.

Volgens Johannes zijn er voor Curacao niet veel extra kosten aangezien faciliteiten en ondersteuning al tot beschikking van de overheid zijn. De overige kosten worden door het Nederlands ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties gedragen. Navraag leert dat dat om 45.000 gulden gaat.
Johannes vertelt tijdens een persconferentie wie de opleiding gaat geven.

Tijd: 1.38

Bron: Radio Hoyer 2

4 Reacties op “Hoyer2 | Ambtenaren krijgen training in professionaliteit en persoonlijke ontwikkeling

 1. Abrahams Mossel

  Hoe zit het ook al weer met dat water windmolen project ( uit de MFK/KFO koker van Gerrit de Raaf ), om jongeren een (vak??) te leren, zijn ze al afgestudeerd incl een diploma water windmolen reparateur, wat een lachertjes met al die onzin jongeren projecten, kunnen die lamzakken van een ministers nu echt niet wat beters verzinnen.

 2. 16 Ambtenaren op een totaal van bijna 3400.
  Het hele ambtenaren apparaat hangt van de arbeidsverschaffing aan elkaar.

 3. Al met al Bert .
  Nos bon yunan di korsou .
  Pero nos mes por .

 4. Weet niet hoe Johannes aan haar baan als secretaris generaal is gekomen, misschien kontenlikkend zoals Stella van Rijn dat gedaan heeft (die heeft nog wel meer gelikt dan alleen de kont van Gerrit Schotte), maar het is absurd dat zij niet weet wat dit zinlozn project kost. In de staatskas is het makkelijk graaien, denkt ze naar goed voorbeeld van Norbert George en Alvin Daal.

  In ieder geval een veelvoud van de genoemde 45,000 gulden, dat betaal je namelijk per dag.

  Zeker als je het laat doen door Carla Hueck van Experensia, die op zo’n schandelijke wijze bij Studiefinaniering heeft gefaktureerd dat ze levenslang van overheidsopdrachten uitgesloten zou moeten worden. Benieuwd wat de bitch van Studiefinanciering, Margit Freitas, daarvan onder de tafel heeft teruggekregen. En de dementerende incontinente commissaris Remigio Booi, die op Karel Frielinkiaanse wijze zijn taak vervulde bij Studiefinanciering.

  Naast Margit Freitas en Remigio Booi heeft vooral Licores Maduro aan de Studiefinanciering job van Experensia verdient, want we kennen allemaal de favoriete hobby van Carla Hueck. Vloeit er via de accijns toch nog wat terug in de staatskas van de miljoenen die Experensia daar via Studiefinanciering uit heeft gehaald.

  Zinloos project noemde ik het. Want hoe vaak heb ik niet dit soort verandertrainingen voor ambtenaren meegemaakt, op donderdag en vrijdag.
  Waarna de deelnemende ambtenaar op maandag weer dezelde luie ongeinteresseerde klootzak was die hij de week ervoor was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *