Hoyer2 | Brief naar scholen over Piramidespel

Michael Allen in gesprek met Peter Eikelenboom

CBCS centrale bank | Persbureau Curacao

De Centrale Bank van Curcao en St Maarten stuurt vandaag een brief naar de scholen in verband met het fenomeen piramidespel.

Kort gezegd komt het hierop neer: iemand begint aan de top van de piramide met mensen te vragen om een aantal mensen te zoeken en een bepaald bedrag in te leggen. Elke inlegger doet hetzelfde weer, enzovoorts enzovoorts. Zo ontstaat een menselijke piramide van inleggers.

Het is een zeer risicovolle manier van investeren, omdat het gaat om investeren in niets concreets. Het wordt wettelijk ook niet gezien als een investering, maar als gokken, volgens de centrale bank.

Hoe lager je in de piramide zit hoe groter het risico dat je slachtoffer wordt. Op Curacao is het spel bij wet verboden. Via Social Media duikt het nu toch weer op bovendien met lage bedragen.

Volgens Michael Allen van de Centrale Bank duidt dat erop dat de organisatoren achter dit verboden spel mikken op scholieren

Tijd: 5:12

Bron: Radio Hoyer 2

Een Reactie op “Hoyer2 | Brief naar scholen over Piramidespel

  1. Laat de Centrale Bank zich eerst eens druk maken over haar eigen pyramidespel, met in de top van de pyramide tiran Tromp en direct daaronder de politiek benoemde Taco Tara Asjes en Zus de Lannoy, nicht van Tromp.

    Ook in de CBCS pyramide zitten de grote graaiers bovenin en houd elkaar de hand boven het hoofd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *