Hoyer2 | Camelia-Römer: Overheid lost restschuld Sehos niet af

Suzy Camelia-Römer in antwoord op vragen van Radio Hoyer 2.

Minister van Gezondheid Suzy Camelia-Römer

Het Sint Elisabeth Hospitaal, Sehos, hoeft niet te rekenen op aflossing van de restschuld van 91 miljoen gulden. Dat zegt minister van Gezondheid Suzy Camelia-Römer in antwoord op vragen van Radio Hoyer 2.

De schuld, aan voornamelijk leveranciers van het ziekenhuis, zou volgens een in 2013 getekend Memorandum of Understanding gefinancierd worden door de overheid, maar de minister wil daar niets van weten.

De bepaling in de MoU klopt volgens haar niet en er zijn genoeg juridische argumenten waarom de MoU niet overeind zou blijven.

Het Sehos liet bij monde van financieel directeur Elvis Thode weten erop te vertrouwen dat de overheid de restschuld overneemt.

Camelia-Römer legt tijdens een persconferentie uit waarom de overheid dat niet doet.

Tijd: 1.55

Bron: Radio Hoyer 2

6 Reacties op “Hoyer2 | Camelia-Römer: Overheid lost restschuld Sehos niet af

 1. Corruptie en zakkenvullerij
  Wordt altijd betaalt
  door de gewone burger.

 2. Curacao revisited

  Zag gisteren op social media een video van Gilbert Martina langskomen over het mooie nieuwe ziekenhuis. Zou iemand deze graaier eens duidelijk kunnen maken dat het ziekenhuis veel te duur is opgeleverd en dat consultants, waaronder Martina, daar goed van hebben geprofiteerd?

 3. “Camelia-Römer legt tijdens een persconferentie uit waarom de overheid – lees de burger – dat – lees 91 miljoen ophoesten – niet doet”:

  Ze – lees politici – kunnen er waarschijnlijk niet genoeg aan verdienen – lees zakken vullen – !

 4. De overheid – lees de burger – kan geen 91 miljoen ophoesten, zeker niet met de tekorten.
  Wat de overheid – lees de burger – wel kon is + 31 miljoen in een speeltje van Heerenveen, nl Insel air stoppen.

 5. Dat krijg je als je een Ziekenhuisproject
  door een sluwe advocaat als Suzy laat runnen!

 6. Dit klinkt (ook met opdracht op achterstand weg te werken) als:

  – Ik kom mijn afspraken niet na (nou is dat bij politici vaker het geval, ik snap niet dat men nog uberhaupt iets van die gasten geloven).

  – Je moet alle achterstanden (operaties) wegwerken maar je krijgt geen geld om de tekorten in benodigdheden op te lossen (dus misschien dan opereren zonder verband, hechtdraad , verdoving etc).

  – regel maar met je crediteuren dat ze je helpen (kwijtschelden of zo)

  – dan beginnen we lekker met een schone lei in het nieuwe ziekenhuis (en de crediteuren die ze net genaaid hebben (met of zonder hechtdraad) zullen gewoon wel gaan leveren en het verlies van 91 miljoen accepteren.

  Uiteraard kan je erop rekenen dat ze wel zal trachten trachten nieuwe deals voordelig voor haar en haar vriendjes te regelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *