Hoyer2 | Campagne Curadoet van start

Vicky Trinidad in gesprek met Peter Eikelenboom

CuraDoet 2018 | Cura Doet-Jason Rafael

Volgend jaar 15 en 16 maart kunnen Curacaoenaars weer hun handen uit hun mouwen steken als vrijwilliger. Voor het zesde jaar op rij organiseert Curadoet vrijwilligers dagen. De belangstelling wordt elk jaar groter, zegt Vicky Trinidad van Curadoet.

Vorig jaar waren er over de driehonderd organisaties die gebruik hebben gemaakt van vrijwilligers tijdens het Curadoet weekeinde, schattingen van het aantal vrijwilligers lopen uiteen van 5500 tot 6500.

In de eerste fase van de campagne zoekt Curadoet de organisaties die gebruik willen maken van vrijwilligers. Na januari ligt de aandacht meer op het vinden van de vrijwilligers. De organisaties hebben zich al aan gemeld.

TIJD: 3:41

Bron: Radio Hoyer 2

2 Reacties op “Hoyer2 | Campagne Curadoet van start

  1. Sociale “dienstplicht” invoeren voor alle opvreters, uitzuigers en profiteurs. Genoeg gegadigden voor curacaodoet………….

  2. Ik heb ook een tijd naast mijn gewone baan, vrijwilligers werk gedaan, dat was best zwaar aan het eind van de avond was ik echt kapot. Het heeft mij bijna mijn huwelijk gekost want een vrouw kan altijd maar als je als man elke dag 3 of meer vrouwen als vrijwilligerswerk moet bevredigen, is best zwaar.

    De vraag is natuurlijk waar houdt vrijwilligerswerk en begin arbeidsverdrukking. Als er behoefte is aan rond 6000 vrijwilligers, is de vraag waar blijft onze luie minister van sociale zaken, Koeiman. Wij hebben genoeg mensen thuis zitten die alle verband met het werk verloren hebben.

    Ik hoor Vicky Trinidad het ook niet hebben over dat mensen wellicht werklozen via vrijwilligerswerk aan een vaste baan kunnen komen of werk ritme opdoen. Dus ik moet zeggen, ik pas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *