Hoyer2 | Centrale Bank naar Amerikaanse rechter voor gelden Ennia

Jose Jardim in gesprek met Rick Hart

Jose Jardim | Curacao Chronicle

De Centrale bank van Curacao en Sint Maarten, CBCS, is naar de Amerikaanse rechter gestapt om erkenning te krijgen voor de noodregeling die de bank heeft opgelegd aan de grootste verzekerings- en pensioenmaatschappij van Curacao en Sint Maarten Ennia.

Zoals bekend werd de verzekeraar begin juli onder curatele geplaatst. CBCS vreest voor het voortbestaan van de instelling. Met de onder curatele stelling wil de Centrale Bank voorkomen dat eigenaar Hushang Ansary Ennia nog verder financieel uitholt. Via de rechter werd de noodregeling toegepast.

Bij het faillisementsgerecht van New York is gisteren een verzoek gedaan om de noodregeling te erkennen zodat de Centrale Bank vrijelijk kan beschikken over gelden en eigendommen die tot Ennia behoren. Dit is volgens Jose Jardim, interim-directeur van de Centrale Bank, noodzakelijk omdat bepaalde gelden niet thuis horen in bepaalde entiteiten die vallen onder de Ennia Groep. Het gaat om een totaal van een half miljard gulden.

Collega Rick Hart vroeg Jardim na afloop van de zojuist gegeven persconferentie wat er gebeurt als de Centrale Bank de beschikking níet krijgt over die half miljard.

Tijd: 0.57

Bron: Radio Hoyer 2

Een Reactie op “Hoyer2 | Centrale Bank naar Amerikaanse rechter voor gelden Ennia

  1. Ennia gaat naar zijn moer,
    en Ralph Palm neukte nog eens zijn Venezuelaanse hoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *