Hoyer2 | Centrale Bank: risico’s Girobank onder controle, wel ontslagen

Shelwyn Salesia in gesprek met Rick Hart

De Girobank staat sinds 16 december 2013 onder toezicht van de Centrale Bank

De risico’s van de Girobank zijn onder controle, maar er moeten wel mensen worden ontslagen. Dat zegt adjunct-directeur toezicht Shelwyn Salesia van de Centrale Bank van Curacao en Sint Maarten in gesprek met Radio Hoyer 2.

De Girobank staat sinds 16 december 2013 onder toezicht van de Centrale Bank omdat de solvabiliteit van de bank de verkeerde richting uitging, aldus Salesia. De aanwijzingen aan de Girobank om de risico’s te beheersen, werden niet conform de eisen van de Centrale Bank opgevolgd. Daarom was het volgens de adjunct-directeur noodzakelijk de Girobank de noodregeling op te leggen.

Wat er de afgelopen vierenhalf jaar precies gebeurd is, wil Salesia niet zeggen omdat dit onder de geheimhoudingsplicht valt. Of het aantal ontslagen de 100 beloopt wil hij ook niet bevestigen. Toezichthouder Freddy ten Holt van de Centrale Bank verklaarde tegenover Radio Hoyer 2 dat er eerst met het personeel gesproken wordt, alvorens met meer informatie naar buiten te komen. Dat dit inhoudt dat de ontslagen op korte termijn gaan vallen, wil Salasia ook niet bevestigen.

Hij vertelt wat er is gebeurd nadat de noodregeling in werking trad.

Tijd: 5.00

Bron: Radio Hoyer 2

3 Reacties op “Hoyer2 | Centrale Bank: risico’s Girobank onder controle, wel ontslagen

  1. Het spreekt voor zich dat de Girobank geen overheidsbank meer moet zijn, dat vd Tweel de ATM’s noet vervangen voor een andere bank etc etc. Elk weldenkend mens had zijn rek al 3.5 jr geleden opgeheven.

  2. Het ontslagen personeel van de Girobank gewoon eind v/d maand met z’n allen demonstreren voor het huis van Eric Garcia Misschien dat hij wel kans ziet om over de brug te komen voor hun maandelijkse loon.

  3. Wat een nietszeggende nietsnut is die Shelwyn Salesia, als dat het niveau van de Centrale Bank is ziet het er niet goed uit voor onze financiele sector.

    En inmiddels lopen Eric Garcia en Stefan Capella, de Bonny and Clyde van onze bancaire sector, nog steeds vrij rond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *