Hoyer2 | Conflict Huurman en Rodrigues Pereira

Jan Huurman in gesprek met Rick Hart

Conflict inspecteur generaal Jan Huurman en inspecteur Rodrigues Pereira | Extra

Inspecteur Gezondheidszorg Gersji Rodrigues Pereira moet stappen zetten om zijn schorsing op te heffen. Dat zegt inspecteur-generaal Jan Huurman. Om welke stappen het gaat, is onduidelijk.

Rodrigues Pereira werd een aantal weken geleden geschorst, maar de reden daarvan wil Huurman niet onthullen. “Dat ligt in de verhouding inspecteur-generaal en inspecteur gezondheidszorg en dat ga ik niet op straat leggen”, zegt Huurman.

De kritiek die Huurman krijgt op zijn optreden, trek hij zich wel degelijk aan. Er is volgens de inspecteur-generaal een tijd lang niet gehandhaafd, dus vindt hij het logisch dat er kritiek is.

Onlangs werd de Inspectie in het ongelijk gesteld in een kort geding en de kritiek op de aanwijzing aan het adres van chirurg Patrick Fa Si Oen en het Adventziekenhuis vindt hij terecht en trekt hij zich ook aan. Huurman bevestigt dat Gersji Rodrigues Pereira geschorst is.

Tijd: 2.09

Bron: Radio Hoyer 2

3 Reacties op “Hoyer2 | Conflict Huurman en Rodrigues Pereira

  1. Dus Rodrigues Pereira heeft slapjes gehandhaafd is dat nieuws? Dat is toch waarom Whiteman hem had aangenomen? https://caribischnetwerk.ntr.nl/2014/11/20/nieuwe-inspecteur-gezondheidszorg-gaat-voor-transparantie/

    Goed dat Huurman terug is, scheelt mensenlevens.

  2. Trots op Curaçao

    Lijkt erop dat Fa Si Oen en Rodrigues Pereira een onderlinge haat/liefde verhouding hebben gehad. Hoe herkenbaar.

  3. Moet de inspecteur gezondheidszorg een eed afleggen? Moet de inspecteur-generaal een ambtseed afleggen? Blijkbaar is Huurman van mening dat Rodrigues Pereira zich niet aan de beroepsethiek heeft gehouden. Hoe lang blijft de schoring van kracht? Ontspoort dit naar een ‘onwerkbare’ situatie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *