Hoyer2 | Consumentenstichting onderneemt geen aktie tegen MCB tarieven

Marc Marshall in gesprek met Peter Eikelenboom

Aandeelhouder MCB richt zich op kernmarkten | Extra

De consumentenstichting is niet van plan aktie te ondernemen tegen de tarieven die MCB bank heeft verhoogd dan wel geïntroduceerd.

De organisatie die de belangen van de consument moet behartigen stelt zich op het standpunt dat de MCB geen monopolist is en dat de klant dus keuzevrijheid heeft. Met andere woorden is de klant ontevreden, stap dan naar een andere bank.

Feitelijk handelt, de stichting, zo redeneert directeur Marc Marshall, net zoals ze handelt met supermarkten. Ze dient nooit klachten in maar laat consumenten wel de prijsverschillen zien. Vervolgens maakt de klant de keuze waar die zijn inkopen doet.

Marshall denkt dat de bank een verkeerde strategie heeft gehanteerd, kijkend naar de doelen die ze wil bereiken. De klant wordt nu gestraft als hij niet wil overgaan op elektronisch bankieren, feitelijk zou hij beloond moeten worden.

 

TIJD: 3:48

Bron: Radio Hoyer 2

3 Reacties op “Hoyer2 | Consumentenstichting onderneemt geen aktie tegen MCB tarieven

 1. Leuk. Ga naar een andere bank. Maar…. Voorbeeld: ik krijg een restant terug van een hand Ling door een bedrijf, 20 naf. Dit bedrijf heeft mcb. Ik heb BdC. Ik krijg: 15 naf bijgeschreven. 5 nat pleite. Electronisch gestolen. Andere voorbeeld. Geef ING opdracht een buitenland staking te doen op mijn BdC rekening. Maak 2500 naf over op nummer BcD. Ik krijg 2495 naf alweer 5 gestolen volledig electronisch. Deze 5naf is nergens voor mij boekhoudkundig verantwoord. Hoe krijg je mensen weer terug naar Cash???? Zo dus. Let wel ik geef opdracht aan ING naar het. Het blijkt dat deze betalingen via mcb gaan en dat de diefstal, want zo noem ik deze niet gecommuniceerde “fees” , daar plaatsvind. En die andere 5naf ? 25% Hoezo schofterig tarief…..

 2. Knoek-koe

  M.C.B.= “More Charges” Bank
  M.C.B. = Meer Centjes Bank
  M.C.B. = Masha Caru Bank
  M.C.B. = Mata Cabra Bank
  M C.B = Mega Charges Bank

 3. Curacao Revisited

  gelukkig krijgen wij binnenkort een goede kandidaat-gouverneur die heel objectief naar de situatie MCB kan kijken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *