Hoyer2 | Curacao wil hulp Nederland in Venezolanenproblematiek

IPKO 2019: de Curacao delegatie | Jeu Olimpio

Tijdens het Interparlementair Koninkrijksoverleg, IpKo op Sint Maarten wordt met name gesproken over de gevolgen van de crisis in Venezuela voor de Caribische delen van het Koninkrijk.

MFK-Statenlid Gilmar ‘Pik’ Pisas wil van de Nederlandse delegatie weten of zij Venezolanen die illegaal Curacao binnenkomen als vluchteling of ongedocumenteerde zien.

Tijd: 2.00

Gilmar Pisas.

Volgens Andre Bosman van de VVD hebben de eilanden in een eerder stadium laten weten dat het een verantwoordelijkheid is van de eilanden zellf. Het Tweede kamerlid zegt dat het makkelijk is voor de eilanden om om geld te vragen, maar zullen ze wel met een plan moeten komen om te laten zien hoe het geld besteed gaat worden.

Tijd: 1.46

Andre Bosman.

Dat de vluchtelingenproblematiek een Koninkrijksaangelegenheid is, staat voor Meindert ‘Menki’ Rojer van Korsou di Nos Tur buiten kijf. Hij vindt dat er samen gewerkt moet worden voor mensen in nood.

Tijd: 2.20

Nederland doet wat ze altijd doet, namelijk zeggen dat het hun zaak niet is. PS-Statenlid Jaime Cordoba had dat wel verwacht. Hij vindt dat Nederland Curacao hulp moet verlenen. Punt

Tijd: 1.53

Jaime Cordoba.

Vanavond in Nieuwsradio hoort u de reacties van MAN-Statenlid Giselle Mc William, Marilyn Moses van PM en het Nederlandse SP-Tweede Kamerlid Ronald van Raak

Bron: Radio Hoyer 2

2 Reacties op “Hoyer2 | Curacao wil hulp Nederland in Venezolanenproblematiek

  1. Wel frappant om nu te vernemen dat degenen die altijd zo graag van Nederland af willen, nu blijkbaar vinden dat Nederland steun moet verlenen. Het kan verkeren!

  2. Eerlijk is eerlijk de Curacaosche delegatie was een beetje in het nadeel. De delegatie van SXM sprak Engels en de Nederlandse delegatie, Nederlands.

    Er was geen tolk aanwezig voor Pisas en Cordoba. Op zich een afgang om te zien dat de Curacaosche delegatie niet op één lijn zat.

    Ik heb met de bevolking van Curacao te doen, je zou van deze klojos afhankelijk zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *