Hoyer2 | Dertien jongeren krijgen opleiding tot assistent visser

Marcel Pinedo in gesprek met Peter Eikelenboom

Vissers aan de Noordkust | Rubini ‘Didi’ Dometilie

Twaalf jongens en één meisje krijgen een opleiding van een jaar en hebben ze die afgerond dan zijn ze assistent visser. Dat legt projedcteleider van de stcihting LVV Marcel Pinedo uit.
Het gaat om jongeren die werkelooszijn of vallen onder de categorie drop-out. Ze hebben al een aantal basisvaardigheden als zwemmen geleerd en ook hebben ze ondertussen een EHBO-diploma. Onontbeerlijk om de zee op te kunnen gaan.
Hoewel het project ondersteund wordt door de ministeries van VVRP en GMN lijkt er weinig geld voor beschikbaar.

SOAW hielp met een startbedrag van 20 duizend gulden maar uit de woorden van Pinedo kan worden opgemaakt dat het project zichzelf nu moet bedruipen

TIJD: 4:08

Bron: Radio Hoyer 2

6 Reacties op “Hoyer2 | Dertien jongeren krijgen opleiding tot assistent visser

 1. Woeha, 13 assistent visser voor een startbedrag van 260.000 gulden, wat een grap. Hebben ze ook al vissen leren tellen? Welke minister zit hier achter? We gaan vooruit ! Dat schiet sneller op dan een paar mondkapjes.

 2. Het is jammer dat het verhaal niet zegt of het hier om traditionele manier van vissen gaat of op een moderne manier van vissen met gebruik van ict middelen.

  Laatst zag ik een documentaire van vissers in Afrika die met dynamiet vissen, een beetje out of the box maar wel effectief.

 3. Assistent visser is dat ter land , ter zee ?
  Wist niet dat we een opleiding visser hadden .
  Bij wie gaan ze werken .
  Ook dit is vreemd , heel vreemd .

 4. Een startbedrag van 20.000 nafjes voor een basiscursus ‘hoe leer ik vissen’ waar 13 personen aan deelnemen. Wat kost dan 20.000 gulden?
  Is dat de mental coach die deze talenten moet ondersteunen? Is dat het stage-bedrag als salaris per deelnemer?
  Of
  Is de cursus voor gevorderden in Alaska voor deelname aan ‘the deadliest catch”?

 5. Leuk project om deze jongeren perpectief te geven. Toch verstandig dat vooraf gecontroleerd wordt of ze kunnen zwemmen. Een visser die niet kan zwemmen wordt vroeg of laat visvoer.

 6. “Ze hebben al een aantal basisvaardigheden als zwemmen geleerd”. Mijn dochter van 7 heeft alle zwemdiploma al. Het is triest dat jongeren zich laten aanpraten dat ze niets kunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *