Hoyer2 | Drie jaar na onderwijs-convenant nog steeds geen duidelijkheid

Marilyn Alcalá-Wallé in antwoord op vragen van Rick Hart

Marilyn Alcalá-Wallé | Extra

Drie jaar nadat er een convenant is getekend tussen de minister van Onderwijs en onderwijzend personeel, heeft de huidige minister nog steeds vragen over het convenant en weet ze nog niet wat de consequenties zullen zijn die voorvloeien uit het convenant.

De huidige minister van Onderwijs Marilyn Alcalá-Wallé was dan wel niet rechtstreeks betrokken bij het convenant, maar ze is intussen wel bijna 2 jaar minister en het lijkt erop dat er tot op heden weinig gedaan is met het convenant.

In het convenant stonden in eerste instantie 48 aandachtspunten, maar dat is eind augustus 2017 teruggebracht naar 29. Volgens Alcalá-Wallé zijn er intussen wel vorderingen gemaakt, maar welke dat zijn weet ze niet precies.

Tijdens de persconferentie vroegen we de minister waarom er 3 jaar na het tekenen van het convenant nog zo weinig mee is gedaan.

Tijd: 4.57

Financiering van het onderwijs is een kwestie van prioriteiten. Volgens de minister gaat er 350 miljoen gulden naar het onderwijs. Leraren en de vakbond vinden dat niet voldoende. Er is destijds wel geld vrijgemaakt voor het redden van een vliegtuigmaatschappij, maar extra geld voor het onderwijs lijkt er niet te zijn, terwijl het hier wel gaat om de toekomst van ons land.
Wij vroegen het Alcalá-Wallé.

Tijd: 1.01
.

Bron: Radio Hoyer 2

3 Reacties op “Hoyer2 | Drie jaar na onderwijs-convenant nog steeds geen duidelijkheid

 1. Wat een afgang voor die Minister, diep triest!! Circulaires hebben ze aan gewerkt.
  Om je diep voor te schamen!!

 2. Drie jaar nadat er een convenant is getekend tussen de minister van Onderwijs en onderwijzend personeel, heeft de huidige minister nog steeds vragen over het convenant en weet ze nog niet wat de consequenties zullen zijn die voorvloeien uit het convenant.

  De huidige minister van Onderwijs Marilyn Alcalá-Wallé was dan wel niet rechtstreeks betrokken bij het convenant, maar ze is intussen wel bijna 2 jaar minister en het lijkt erop dat er tot op heden weinig gedaan is met het convenant.

  Mw. Alcala is dan ook meer op reis dan dat ze werkt.

 3. Fred Schiedam

  ‘t lijkt mij een goed idee dat Rick Hart/Hoyer2 eens een goed achtergrondartikel/bericht wijdt aan deze materie in een diepte-interview met de Minister om alles eens puntsgewijs af te lopen.

  Werk aan de winkel voor serieuze journalisten, want …. het (=onderwijs) gaat inderdaad om de toekomst van ons land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *