Hoyer2 | Hans Slier herkozen als voorzitter van CHATA

Miles Mercera en Hans Slier van Chata

Hans Slier, eigenaar en CEO van Papagayo Beach Hotel en Papagayo Beach Resort is herkozen als voorzitter van de Curaçao Hospitality & Tourism Association. Dat meldde Radio Hoyer 2 al eerder op basis van het persbericht van de Curacaose Hospitality organisatie.

Slier is blij dat hij werd herkozen al was hij de enige kandidaat voor het voorzitterschap. Belangrijk punt waar Slier de komende tijd aan wil werken is een Tourism Authority. Dat betekent in de praktijk dat Chata en het Curacaose toeristenbureau moeten versmelten tot één zich zelf bedruipende organisatie, waarbij de politiek aan de zijlijn blijft.

TIJD 4:33

Bron: Radio Hoyer 2

15 Reacties op “Hoyer2 | Hans Slier herkozen als voorzitter van CHATA

 1. papagayo is niet een goedlopende tent, anders bieden ze de KLM niet alles aan wat er te bieden valt. Vaak zit he alleen mer KLMers of TUI crew te ontbijten!

 2. Mensen mensen toch. Get your facts straight. Inkomsten van CHATA komen uit contributies van de leden. Inkomsten van CTB komt uit toeristenbelasting en een deel uit onze zak (bewoners).

 3. @Curacao Revisited: ik ben het volledig met je eens dat financiering van Chata niet met publieke middelen moet.

  En ja, investeren in toerisme marketing is zeker goed voor Curacao én de eigen leden.

 4. @Lapas: dat is appels met rotte appels vergelijken.

 5. Curacao Revisited

  @LaStiwz: prima om belangen organisatie te zijn maar hou dan op met net te doen of investeren in toerisme marketing (betaald door de belasting betaler uiteraard) goed is voor Curacao: dat is goed voor je eigen leden.
  Hetzelfde met VBC: zeg gewoon dat je als werkgever minder geld aan je personeel wil uitgeven maar hou op om dan te beargumenteren dat dit “in het belang van de economie is”.

 6. @Curacao Revisited, en is de voorzitter van Dutch Caribbean Economist een lid? Of een buitenstaander?

 7. @EricLapas, nu zakt je IQ meteen met 20 punten. Je kunt een hotel als Papagayo toch niet vergelijken met Plaza, Hotel Otrabanda en Johnson? Die 3 hotels deden niets aan onderhoud en veel te weinig aan marketing… Daarom zijn die kapot. Hotels in het kwaliteitssegment als Papagayo hebben over het algemeen een goede bezetting

 8. ericlapas

  Beste @Alvin en @LaStiwz, kan het zijn dat daarom papagayo resort altijd een bijna 90% bezetting heeft en Plaza, Hotel Otrabanda en Johnson failliet zijn gegaan?

 9. Chapeau Alvin. Het is een belangenorganisatie. Ik zou het zelf raar vinden als een NIET hotelman voorzitter zou worden.

 10. @Curacao Revisites: wat is een (air)B&B belasting? Of bedoel je daarmee de “toeristenbelasting” die hotels ook moeten betalen (taxholiday uitgezonderd).

 11. Curacao Revisited

  @Alvin: dat hoeft niet perse het geval te zijn. Dutch Caribbean Economist is een onafhankelijke club zonder belangen verstrengeling en niet toevallig is het gemiddelde IQ daar een factor 2-3 hoger dan bij clubs als Chata en VBC 🙂

 12. Curacao.Revisited

  @Alvin: hoeft niet perse: Dutch Caribbean Economics is een ongebonden vereniging en toevallig of niet het gemiddelde IQ binnen die club is een factor 2-3 het gemiddelde IQ van Chata, en VBC 🙂

 13. Weten jullie wel wat de CHATA is? Dat is net zoiets als VBC of AWVN in Nederland. Dat is dus een belangengroep met LEDEN die opkomt voor de belangen van een bepaalde groep. In dit geval dus de gehele hospitality branch van Curacao. De leden kiezen uit hun leden een voorzitter. Dat is in elke vereniging trouwens zo. Al met al staat een belangengroep COMPLEET los van de overheid net als een vakbond, een Rotary, de algemene buurtcommissie of iedere fiets club. En jullie maar klagen over het IQ op Curacao….

 14. Curacao Revisited

  @ericlapas : klopt! Als chata straks met het voorstel komt om de (air)B&B belasting te verhogen is het totaal niet geloofwaardig!

 15. ericlapas

  Hans Slier, eigenaar en CEO van Papagayo Beach Hotel en Papagayo Beach Resort voorzitter van de CHATA. Is dit geen vorm van belangenverstrengeling?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *