Hoyer2 | Haring, makreel, zalm en hutspot tijdens viering Leidens Ontzet

Fred Rabeling in gesprek met Rick Hart

Haringparty Curacao 2018 | Extra

Stichting Curacao Haringparty organiseert komende donderdag de viering van het Leidens Ontzet. Dat is het einde van de maandenlange Spaanse belegering van de stad op 3 oktober 1574.

De stedelingen werden na de bevrijding door de watergeuzen getrakteerd op haring en wittebrood. In het verlaten legerkamp werd een grote pot met hutspot van pastinaak, uien, wortelen en vlees gevonden.

Vandaar dat tijdens de viering van het Leidens ontzet, komende donderdag van 6 tot 9 uur bij De Heeren, onbeperkt haring en hutspot met klaptstuk gegeten kan worden. Ook is er makreel, paling en zalm te koop.

De Stichting Curacao Haringparty staat er bekend om de opbrengsten aan het goede doel te schenken. Dat is in juni bij de haringparty ook gebeurd. De opbrengsten van de viering van het Leidens Ontzet zijn bedoeld om weer een volgende haringparty te kunnen organiseren, dan weer met goed doel.

Fred Rabeling, penningmeester van de Stichting Curacao Haringparty, vertelt hoe het Leidens Ontzet gevierd wordt op Curacao.

Tijd: 4.07

Bron: Radio Hoyer 2

7 Reacties op “Hoyer2 | Haring, makreel, zalm en hutspot tijdens viering Leidens Ontzet

 1. Abraham Mossel

  @ Maurice, mij is bekend dat het gros YDKer geen rauwe vis eet, trouwens de YDK eet meestal zo veel mogelijk doorgebakken eten.

 2. @Maurice, dus die 2 gekleurde mannen op de foto die haring eten zijn eigenlijk Waiters?

 3. @Maurice: lees het nog even terug, maar dat is nooit door mij gezegd.

 4. Maurice, het is geen makamba party zoals je het zeg en gekleurde mensen in de bediening, waar haal je dit vandaan? Ami ta nace na korsou i mi tambe ta gusta haring, mi kasa ta den bestuur hunto ku otro hulandes KASA ku Antillano, bo sa kwantu hende nace na korsou tini ku gusta haring? Stop ku stomme reactie i ban pa e goeie doel hierachter, ta asina nos ta dushi hende?😯😕e

 5. Macamba feestje met, zoals La Stiwz terecht opmerkte, alleen gekleurden in de bediening.

 6. Leids ontzet zal ook wel niet meer mogen worden gevierd. Doordat de makambas de dijken doorstaken verdronken er veel spanjaarden. Dat kan niet meer in deze tijd.

 7. Commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *