Hoyer2 | Hoogste baas marine bezoekt Cariben

Canan Babagayit in gesprek met Rick hart

Viceadmiraal Rob Kramer

De Commandant Zeestrijdkrachten (C-ZSK), Vice-admiraal Rob Kramer, brengt een bezoek aan de Commandant der Zeemacht in het Caribisch gebied en zijn eenheden. C-ZSK is bij de Koninklijke Marine de allerhoogste officier die het bevel voert over alle Nederlandse Marine-eenheden.

Het bezoek begon afgelopen maandag bij het marinierssteunpunt Pointe Blanche op Sint Maarten, gevolgd door een bezoek aan marinierskazerne Savaneta op Aruba. Woensdag vaart hij mee aan boord van het stationsschip Zr.Ms. Groningen en spreekt hij de bemanning van het schip.

Donderdag en vrijdag bezoekt hij eenheden die werkzaam zijn op marinebasis Parera en marinekazerne Suffisant. Radio Hoyer vroeg defensiewoordvoerster Canan Babagayit wat de hoogste baas van de Marine hier komt doen, maar eerst waarom een Vice Admiral de hoogste baas is en niet een Admiraal

TIJD 3:22

Vanochtend heeft de Commandant Luchtstrijdkrachten luitenant-generaal Luyt aangesloten bij dit bezoek. Volgende week staat een bezoek gepland van de Commandant der Strijdkrachten luitenant-admiraal Rob Bauer en de Minister van Defensie Anke Bijleveld aan het Caribisch gebied. Dit bezoek stond eerst gepland in juni van dit jaar, maar vanwege transportproblemen is dit bezoek toendertijd gecanceld.

Bron: Radio Hoyer 2

5 Reacties op “Hoyer2 | Hoogste baas marine bezoekt Cariben

 1. Geachte @Boos, graag wel de juiste rang typen die recht doet aan de rang van vice-admiraal Kramer. U typt in uw reactie over een foto toen vice-admiraal Kramer de titel Commonore (1 ster).
  Dit moet commodore zijn.

 2. Juist Joep, Stella van Rijn wordt ook in mantelpak afgebeeld in plaats van in gevangenistenue.

 3. @ Boos,

  Het gaat hier met name om het gezicht van Kramer, niet zijn rang. Leuk dat hij nu een andere rang heeft, maar voor het gros alhier is dat niet zo belangrijk.

 4. Boos, Precies.
  En Venezuela moet z.n snater houden.
  Dat was ook waarom dit was.

 5. Geachte redaktie, graag wel een foto plaatsen die recht doet aan de rang van vice-admiraal Kramer. U plaatst een foto toen vice-admiraal Kramer nog Commonore was (1 ster)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *