Hoyer2 | Inspectie: Chirurg die beschadigd wordt, mag in bescherming worden genomen

Jan Huurman in gesprek met Rick Hart

Conflict Huurman en Sehos | Extra

De Inspectie Volksgezondheid rectificeert in een persbericht een artikel in het Antilliaans Dagblad van afgelopen zaterdag. In het artikel wordt de suggestie gewekt dat de Inspectie instemt met een vervolgonderzoek naar de chirurg van het Sehos waar de Inspectie juist het onderzoek van heeft afgerond en dat is niet zo, zegt inspecteur-generaal Jan Huurman.

Uit dat onderzoek komt naar voren dat er geen grond is te concluderen dat de chirurg zijn vak níet op acceptabel niveau beheerst. De Inspectie schrijft dat er op grond van de beschikbare informatie daarom geen enkele aanleiding naar een vervolgonderzoek, specifiek gericht op zijn handelen, is.

De Inspectie schrijft het volgende: “De Inspectie Volksgezondheid heeft onmiddellijk na het verschijnen van het bericht in het Antilliaans Dagblad de Raad van Bestuur Sehos verzocht met een rectificatie te komen. Dit is gisteren per brief herhaald. Nu enige actie van het Sehos is uitgebleven, voelt de Inspectie zich gedwongen om zelf deze rectificatie uit te geven.”

De beschuldiging dat Huurman deze chirurg niet gelijk behandelt, blijkt volgens Huurman nergens uit. Volgens de inspecteur-generaal heeft niemand de resultaten uit het onderzoek weerlegt. Huurman zegt dat iemand die onterecht zo beschadigd wordt het misschien wel verdient om in bescherming te worden genomen.

Hij legt uit waar volgens hem de schoen wringt.

Tijd: 5.49

Radio Hoyer 2 heeft tevergeefs geprobeerd een reactie te krijgen van het Sehos. Medisch-directeur Franke Scheper verwees ons door naar de woordvoerder van het Sehos en deze woordvoerder en algemeen-directeur Anton Casperson namen hun telefoon niet op.

Bron: Radio Hoyer 2

Een Reactie op “Hoyer2 | Inspectie: Chirurg die beschadigd wordt, mag in bescherming worden genomen

  1. Robin Hood Huurman. Nee, wacht, die nam van de rijken en gaf aan de armen. Aah! Don Quixote Huurman, want die werd ook bevangen door een vlaag van waanzin. Met Sancho Panza Misset.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *