Hoyer2 | Interim-SG Artoir Herrera betreurt eenzijdige en foutieve berichtgeving

Armin Konket in antwoord op vragen van Rick Hart

Voormalig interim-secretaris-generaal van het ministerie van BPD Artoir Herrera

Voormalig interim-secretaris-generaal van het ministerie van BPD Artoir Herrera betreurt de foutieve berichtgeving en eveneens uitlatingen van minister Armin Konket omtrent de rechtszaken die hij heeft gevoerd.

Alle documenten spreken voor zich, zo zegt Herrera, maar in gesprek met Radio Hoyer 2 zegt hij er de voorkeur aan te geven niet op de radio te reageren en wil het laten rusten. Ook de eenzijdige berichtgeving in de Amigoe van gisteren stuit Herrera tegen het zere been.

Hij zegt nooit een verzoek van de Amigoe te hebben gehad voor een reactie. De Amigoe zegt in een reactie zich bij het schrijven van het bewuste artikel gebasseerd te hebben op het vonnis.

De zaken draaien om verschillende toegangsontzeggingen en de beslissing om zijn aanstelling als SG in te trekken. De aanleiding was het verzoek vorig jaar van Herrera om 98.000 gulden op zijn privé-rekening te storten zodat hij vervolgens veertien ambtenaren op tijd kon uitbetalen. Verder zouden door Herrera zelf opgestelde adviezen niet altijd in overeenstemming zijn met geldende wet- en regelgeving. Naar aanleiding hiervan gaf Konket SOAB opdracht een onderzoek in te stellen.

In de persconferentie van afgelopen donderdag vroeg Radio Hoyer 2 Konket naar de resultaten van het onderzoek van SOAB. In het antwoord dat daarop volgde verklaarde Konket dat Herrera alle rechtszaken heeft verloren. Herrera op zijn beurt zegt dat alle zaken niet-ontvankelijk en niet-gegrond zijn verklaard.

Herrera zegt tegen Radio Hoyer 2 dat niet alle strijden binnen de rechtzaal worden gewonnen. Zo heeft hij juni jongstleden van Konket zijn vaste aanstelling als jurist gekregen met terugwerkende kracht en heeft het SOAB-rapport volgens Herrera niets onrechtmatigs opgeleverd. Herrera kan zich vinden in de conclusies van het rapport, aldus zijn verklaring.

Wij vroegen de minister naar de resultaten van het onderzoek.

Tijd: 1.13

Konket nam vervolgens wat tijd om te overleggen met de huidige secretaris-generaal Celeste Johannes en kwam daarna met het volgende antwoord.

Tijd: 1.13

Bron: Radio Hoyer 2

Een Reactie op “Hoyer2 | Interim-SG Artoir Herrera betreurt eenzijdige en foutieve berichtgeving

  1. De Rechtsstaat

    Dat bedoel ik met mandatarios zich helemaal achterover buigen om bepaalde leden van de pers in het nederlands te woord te staan. Breng een tolk mee, of zet eentje ter beschikking.

    Ik heb niks van de uitleg van minister Konket begrepen overigens, wellicht ligt het aan mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *