Hoyer2 | Isla misschien plat

Karel van Haren in gesprek met Rick Hart

Karel van Haren in gesprek met Rick Hart | Bea Moedt

De Isla-raffinaderij is momenteel gelimiteerd in haar stoomleveranties die ze krijgt van de CRU. Dat zegt adjunct-directeur van de Isla Karel van Haren tegen Radio Hoyer 2. Curacao Refinery Utilities is de onafhankelijk leverancier van utiliteiten aan de raffinaderij. Als het probleem niet wordt opgelost dan dreigt de Isla-raffinaderij komende donderdag plat te gaan.

Sinds begin januari zijn maar drie van de zes ketels in bedrijf. Daardoor is de Isla beperkt in het aantal procesinstallaties die ze in bedrijf kan houden. De raffinaderij draait ten gevolge hiervan momenteel op 60 procent van haar capaciteit. Door het tekort aan stoom is de catcracker volgens Van Haaren daarom eveneens niet in bedrijf.

De adjunct-directeur zegt dat er intussen met de overheid gekeken wordt naar een oplossing. Hij legt uit waarom er een tekort aan ketels is.

Tijd: 5.07

In mei 2017 kwam er een rapport uit over de staat van de Isla-raffinaderij. Uit het rapport van E & D uit Texas blijkt dat er acute gevaren zijn en de raffinaderij geluk heeft dat er nog geen grote ongelukken zijn gebeurd. Van Haaren zegt dat het nog niet om een definitief rapport gaat en dat de Isla de conclusies uit het rapport heeft weerlegd.

Tijd: 2.18

Bron: Radio Hoyer 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *