Hoyer2 | JetAir Caribbean volledig uit eigen middelen gefinancierd

Antonio Ribeiro in gesprek met Rick Hart

JetAir Caribbean half april de lucht in | Antilliaans Dagblad

Midden april wil de nieuwe vliegmaatschappij JetAir Caribbean de lucht in vanaf Curacao. Het bedrijf wil meerdere routes van het onlangs failliet gegane Insel Air gaan vliegen, maar zeker niet allemaal, zegt eigenaar Antonio Ribeiro. Hij wil geen lege vliegtuigen.

Gisterenavond is het eerste Fokker 70 toestel op luchthaven Hato gearriveerd. Het toestel, een ex-KLM cityhopper, met een stoelcapaciteit van 80 passagiers, is na een grondige onderhoudsbeurt bij Fokker services in Azie, via Amerika naar Curaçao gekomen. In Amerika is het toestel opnieuw gespoten in de kleuren van jetAir. JetAir gaat opereren onder de licentie van United Caribbean Airlines, een reeds bestaande operator.

In april zal ook het tweede Fokker 70 toestel van JetAir op Curaçao arriveren. Dit toestel zal als reservecapaciteit dienst doen, en is bedoeld om de on time performance voor de toekomstige operatie te garanderen.

Antonio Ribeiro is voormalig eigenaar van Curacao Telecom en Polytronica. Hij aarzelt, maar geeft uiteindelijk toch toe dat hij JetAir Caribbean geheel uit eigen middelen financiert.

Hij vertelt wat hij van plan is met zijn vliegmaatschappij.

Tijd: 5.07

Bron: Radio Hoyer 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *