Hoyer2 | Kosten onderstand rijzen de pan uit

Kosten onderstand rijzen de pan uit | Persbureau Curacao

Het verstrekken van onderstand kost de Curacaose gemeenschap 43 miljoen gulden per jaar, zegt minister van SOAW Hensley Koeiman. Voor de bewindsman liggen er twee belangrijke oorzaken aan die hoge kosten ten grondslag.

De stijgende werkeloosheid is er één, maar een andere is dat één van de voorgangers van Koeiman de regels met voeten heeft getreden door de toetsing voor het toekennen van een uitkering af te schaffen. “Dat was onbehoorlijk bestuur”, zegt de minister.

De toetsing is al weer deels in ere hersteld, maar moet nog worden verbeterd. In samenwerking met SOAB worden er ook analyses gemaakt om een gedetailleerd beeld te krijgen van de onderstandtrekkers en de reden dat ze een uitkering ontvangen.

In de afgelopen periode is het aantal weer flink toegenomen.

TIJD:2:42

Bron: Radio Hoyer 2

9 Reacties op “Hoyer2 | Kosten onderstand rijzen de pan uit

 1. Of deze flut minister kan niet rekenen of hij us te dom en te lui om zelfs voor de duivel te dansen.
  De nobody moet zich bezighouden om de armoede op gemissen die momenteel alsmaar oploopt. En vooral niet vergeten dat er momenteel meer dan +350 mensen pm vertrekken, overigens bond Konket – ook zo’n nobody- dit normale cijfers.
  Hoe stupide kan je zijn als in 2018 ‘1900’ mensen zijn vertrokken dan is m.i. de getallen al ruimschoots overschreden! Wat een schandelijke regering zeg.

 2. Natuurlijk klopt dat niet, die kosten bestaan voor 50% uit geld dat nodig is voor dat systeem; de directie met administratie en abtenaren, die bij voorkeur niets doen (waarom zouden ze hun directie doet ook niets) dit is gewoon weer een vehikel waar je bepaald gewin mee kan halen. En controle er op? Dat is voor makamba’s, dat willen we niet op dit eiland. Als we de kosten maar weg kunnen schrijven doen we goed werk

 3. Als je ervan uitgaat dat iedereen 300 gulden p.m.ontvangt dan zijn er dus:
  143 duizend onderstandsontvangers…iets klopt er niet…

 4. Sigarendoosje, la Stiwz.

 5. @Hans: aangezien 43 een priemgetal is heb jij zeker een calculator gebruikt!

 6. 43 miljoen onderstand?

  Ach, het zijn maar 24 jaarsalarissen van tiran Tromp.

 7. Het wordt tijd dat bestanden van de belastingdienst en scb worden gekoppeld met een groot aantal overheidsdiensten, zodat er beter kan worden opgetreden tegen fraude. En hoe eel onderstandsmensen werken toch nog zwart? Huishouden verzorgen, bij snack helpen etc. Meer controle is nodig. Onderstand is voor de mensen die het echt nodig hebben.

 8. Trots op Curaçao

  Onderstand wordt niet genomen, het wordt verkregen.
  Er zijn toetsingsregels voor het toekennen van de uitkering. Blijkbaar zijn die regels niet altijd gevolgd. Nu zitten we met een paar onderstandtrekkers die eigenlijk voldoende inkomen hebben om zelf hun broek op te houden.
  Kan geen kwaad om daar eens te naar gaan kijken.
  Zo ook naar de vergoedingen van Statenleden die niet op de vergaderingen verschijnen, ambtenaren die ziekteverlof nemen en dan kunnen bijklussen, declaraties die zijn verzonnen, nummer betalingen, enz enz.

 9. Onderstand is pure armoede, ik denk niet dat mensen voor hun plezier een onderstand nemen. Wat ik hier merk is dat deze minister de drempel wilt verhogen om dit als cijfer voor de verkiezingen te presenteren. Dat noem ik geen beleid maar mensen dieper in de misère brengen. Op dit moment staan heel veel mensen op de lijst om hun baan te verliezen. Als het aan deze minister ligt, doen ze maar een beroep op familie en vrienden in plaats van een onderstand aan te vragen.

  By the way, dit is dezelfde minister die in het kabinet Schotte stilzwijgend toekeek hoe zijn vrienden Schotte en Cooper onze overheids nv’s leeg roofden. Van deze man krijg ik altijd een vieze smaak in mijn bek terwijl ik weet dat ik vanochtend mijn tanden heb gepoetst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *