Hoyer2 | Kwaliteit van overheidsdienstverlening onder de loupe

Keursley Concincion in gesprek met Peter Eikelenboom

Kwaliteit van overheidsdienstverlening onder de loupe | Extra

Urenlang proberen contact te krijgen maar de telefoon wordt niet opgepakt of er zelfs naast gelegd. Maanden moeten wachten op een vergunning of een document…

Het zijn de frustraties waar mensen het nog al eens met elkaar over hebben als ze hun ervaringen over het overheidsapparaat uitwisselen.

De vraag is of de overheid haar clienten wel echt zo slecht behandeld als we concluderen op basis van die verhalen. Een eerlijk antwoord uitgaande van feiten is er eigenlijk niet, want het is nooit onderzocht. Ombudsman Keursley Concincion wil duidelijkheid over de kwaliteit van de dienstverlening en is daarom een ambtshalve onderzoek gestart.

Een enquete via sociale media waarop mensen hun grieven, maar ook hun positieve ervaringen met het overheidsapparaat kwijt kunnen, moet een beeld geven van hoe ambtenaren omgaan met degenen die een beroep op hen doen.

Ook moet naar voren komen of er sprake is van discriminatie bij de klantafhandeling.

TIJD 4:04

2 Reacties op “Hoyer2 | Kwaliteit van overheidsdienstverlening onder de loupe

  1. Normaal gesproken reageert een ombudsman op klachten van burgers tegen de overheid. De meesten van ons hebben ooit met luie ambtenaren te maken gehad. Als op dit moment niet genoeg klachten zijn, betekent het dat veel burgers nog onbekend zijn met het fenomeen ombudsman of dat deze ombudsman van zijn luie reet af moet en beginnen met klachten onderzoeken.

  2. Prima initiatief en geen slecht idee om ook de overheids NV’s in mee te nemen. Ook bar en bos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *