Hoyer2 | MAN: Illegale huizen Sabana Baka moeten weg

Eugene Cleopa in gesprek met Rick Hart

Eugene Cleopa (MAN)

De illegale huizen bij Sabana Baka moeten weg. Dat vindt MAN-parlementariër Eugene Cleopa. Het gebied kwam onlangs in het nieuws omdat het verkocht zou zijn, terwijl het hier om overheidsterrein gaat. Wie het terrein verkocht heeft, is onbekend en wordt uitgezocht.

Minister Zita Jesus-Leito kondigde maatregelen aan, maar onbekend is tot op heden wat er met de illegale huizen gaat gebeuren.

Cleopa vindt dat het ingezette beleid van 2016 moet worden doorgezet. De overheid begon toen met het plaatsen van borden op terreinen waar illegaal gebouwd wordt. Het ministerie van infrastructuur ging voortvarend van start met een groot offensief tegen de wildgroei van bouwsels zonder vergunning op terrein dat van de overheid is. Of dat nog steeds zo is, blijft een vraagteken.

Cleopa vindt in ieder geval dat de illegale bouw moet verdwijnen. Over een tussenoplossing wil hij niet praten. Dus van illegale huizen die legaal worden gemaakt, kan geen sprake meer zijn, aldus Cleopa.

Tijd: 2.33

.

Bron: Radio Hoyer 2

3 Reacties op “Hoyer2 | MAN: Illegale huizen Sabana Baka moeten weg

 1. @Joep, Ik ga denk ik Playa Kanepa afsluiten en er illegaal een huis bouwen. na een tijdje zal dit strand dan legaal van mij worden,

 2. Joep Meloen

  Nooit begrepen dat illegale huizen legaal konden worden gemaakt. Je steelt een stuk grond, betaalt niet voor een bouwvergunning, jat vervolgens ook nog wat bouwmaterialen bij elkaar en op het eind kun je dat allemaal legaliseren.

  Alleen op Curacao.

  Ik ken landen waar de ‘eigenaar’ 6 weken de tijd krijgt om het zelf af te breken, zo niet dan komt de bull dozer en die breekt het voor je af, mag je daarna voor de kosten van het opruimen betalen.
  Misdrijven moeten niet worden beloond. Geen medelijden hebben, afbreken die zooi.

 3. En hoe zit het met de rest van de illegale huizen op het eiland .
  Vreemd , heel vreemd .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *