Hoyer2 | MAN wil algemeen pensioen

Elza Roozendal in gesprek met Peter Eikelenboom

Elza Roozendal | Extra

De MAN fractie in het parlement wil dat er een wet komt voor een algemeen pensioen. In de eerste plaats om een pensioengat op te vullen dat tegenwoordig ontstaat voor de werknemer die de leeftijd van 60 jaar bereikt.

De AOV gerechtigde leeftijd is immers verhoogd naar 65 jaar, maar toch worden veel werknemers ‘afgedankt’ op hun zestigste.

Maar het moet ook een regeling zijn om een aanvullend pensioen te krijgen bovenop de AOV-uitkering. De parlementsleden van de blauwe partij hebben daarom afgelopen vrijdag een initiatiefwet ingediend bij de Statenvoorzitter over dit algemene pensioen.

MAN-fractievoorzitter Elza Roozendal kon in een interview met Radio Hoyer 2 wel aangeven hoe noodzakelijk de invoering van een dergelijke wet is, maar weet niet op hoeveel aanvullend pensioen een werknemer mag rekenen die zijn hele leven tot aan zijn zestigste jaar heeft gewerkt.

Tijd: 4:47

Bron: Radio Hoyer 2

8 Reacties op “Hoyer2 | MAN wil algemeen pensioen

 1. Fatum zal deze aanvullende pensioen wel gaan leveren en mensen zullen verplicht zijn hier aan mee te doen

 2. MAN: wij geven WA-verzekering op voor ‘een wet komt voor een algemeen pensioen’?

 3. Zou dat dan AOV Plus heten..
  AOV is Algemene Ouderdoms Voorziening.

  Indien je dus iets voor iedereen wil regelen is dat bij uitstek de juiste voorziening.
  Hoef je ook geen aparte organisatie op te zetten.

  Maar wie gaat dat betalen?
  Dat wordt nooit erbij verteld.
  Overheid heeft al tekorten.
  Klinkt meer als een plan om meer vriendjes aan een baantje te helpen.

  Niet doen dus zonder complete uitwerking.

 4. Nou begrijp ik waarom partijen als MFK,Kdnt en PS zoveel stemmen winnen, het komt door waardeloze politici als deze mevrouw. Als ambtenaren op oude leeftijd met hun dikke buiken hun geld verspillen aan speeltjes als motorclubs en andere flauwekul, ipv te sparen voor hun oude dag, moeten zij op de blaren zitten. Dit kabinet is nog vlees nog vis, het is niet sociaal niet liberaal ze doen maar wat.

 5. Ik neem aan dat Statenleden dan ook deze pensioen krijgt>

 6. Renée van Aller

  Het kruimelpensioen in hoofdletters. Te weinig om van te leven en te weinig om netjes van dood te gaan. Een kwestie van gebakken lucht en hoe. De enige die er op vooruit gaat zijn de verzekeringsmaatschappijen die dit opgedoft product gaan verkopen. Dat doen ze goed, er blijft van uw spaargeld nauwelijks iets over. Past in het plaatje van loze beloften. Hoe kan men dit serieus menen? Aruba heeft al zo’n illusie verkocht, die niets voorstelt en nu Curaçao van hetzelfde laken een pak? Jammer, het kan veel beter. De dame die het voorstelt weet kennelijk niet waar ze aan begint. Zelf heeft te zijner tijd als politica een gigapensioen zonder daarvoor premie te betalen. En niks geen 6%, maar minstens 30% en geen 40 jaar premie betalen. Enkele jaren als politicus volstaan. Renée van Aller&John de Vries

 7. Wat let je mens niet lullen want de pensioen gerechte leeftijd is op Curacao 2017 65j als je dat nog niet weet.Zo zie je maar houd je zelf maar v/d gek.wij lusten geen banana jouw bedje
  is allang gespreid niet waar?

 8. Hall0, zoals iedereen weet begint het aov op je 65 ste.
  iedereen die denkt dat anders is weet niet wat de wet is.
  dus als iemand van een politieke partij denkt dat je stopt op de 60 ste die is bezig met nieuwe politiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *