Hoyer2 | Mc William: Curacao moet Nederland om bijstand vragen voor vluchtelingen

Giselle Mc William in gesprek met Rick Hart

Giselle Mc Willian

Curacao moet de hulp van Nederland inroepen in de vluchtelingenproblematiek op ons eiland. MAN-Statenlid Giselle Mc William roept de Curacaose regering hiertoe op. Curacao is volgens Mc William te klein om dit probleem zelfstandig aan te pakken, ook al is het de verantwoordelijkheid van ons land.

Minister van Justitie Quincy Girigorie zegt het hoge aantal vluchtelingen niet aan te kunnen en stuurt ze daarom terug. De Nederlandse regering noemt de opvang van vluchtelingen een zaak van de Curacaose overheid.

Mensen in nood zijn uiteindelijk de dupe, schrijft Irene Broekhuijse, universitair docent aan de VU in een opiniestuk in Trouw. Een Nederlandse verantwoordelijkheid bestaat volgens haar wel degelijk, ook in juridische zin. Stel bijvoorbeeld dat een Venezolaanse vluchteling zijn zaak uiteindelijk zou voorleggen aan het Europees Hof voor de Rechten van de Mens, dan is het Koninkrijk der Nederlanden de aangeklaagde partij.

In dat kader kan Nederland zich, als grootste koninkrijkspartner, niet onttrekken aan haar verantwoordelijkheid, aldus Broekhuijse in Trouw.

Mc William vindt nu dan ook dat Curacao bijstand van Nederland moet krijgen.
Wij vroegen Mc William ernaar.

Tijd: 3.01

Dat kinderen gescheiden worden van hun moeder, vindt Mc William onaanvaardbaar. Ze heeft hier aanwijzingen voor, maar hoe duidelijk die aanwijzingen zijn en hoe groot de aantallen zijn, zegt ze niet.

Tijd: 3.07

Bron: Radio Hoyer 2

Een Reactie op “Hoyer2 | Mc William: Curacao moet Nederland om bijstand vragen voor vluchtelingen

  1. Nederland heeft haar hand al vol aan vluchtelingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *