Hoyer2 | Mijnmaatschappij heeft voorbeeldfunctie voor exportmogelijkheden

Kenneth Gijsbertha in gesprek met Peter Eikelenboom

Minister Kenneth Gijsbertha | Antilliaans Dagblad

Vanavond wordt in het WTC de aftrap gegeven voor de National Export Awarenss Week. Verschillende sprekers voeren het woord zoals Caryl Monte, voorzitter van de permanente commissie voor internationale handel en buitenlandse economische relaties, Marcos Cova, vice-voorzitter van de Kamer van Koophandel en Wilson Rojas Vanegas Gouverneur van het Colombiaanse departement La Guajira.

De Mijnmaatschappij is een voorbeeld van een bedrijf dat laat zien dat Curacao kan exporteren. De meer dan honderd jaar oude onderneming levert grondstoffen voor de productie van glazen flessen tot aan Mexico toe.

Ook kippenboerderijen in Guyana maken gebruik van kalkproducten van de mijnmaatschappij. Voor de Landbouw wordt het fosfaat van het Curacaose bedrijf verwerkt tot messtof, ook dat gaat naar het buitenland.

Minister van economische ontwikkeling, Kenneth Gijsbertha, die vanavond in het World Trade Center de opening zal verrichten van de National Export Awarenss Week was dan ook zeer blij met het feit dat Mijnmaatschappij afgelopen weekeinde open dagen hield, om het publiek niet alleen kennis te laten maken met haar activiteiten maar ook met die van lokale producenten waarvan een groot deel al exporteert.

TIJD 1:26.

Bron: Radio Hoyer 2

5 Reacties op “Hoyer2 | Mijnmaatschappij heeft voorbeeldfunctie voor exportmogelijkheden

 1. Caryl Monte ?
  Welke Caryl Monte ? Die ex werknemer van de centrale bank ?
  Die over olie in de curacaose bodem sprak, terwijl nog geen bewijs hiervoor is gegeven ?

 2. ericlapas

  Heb begrepen dat deze Gijsbertha op alle ministeries een nieuwe functie van auditor gaat creëren.

  Het wordt gelijk een vaste aanstelling dus een mooie gelegenheid om wat familieleden en vrienden van de partij een baan voor het leven te bezorgen.

 3. Onzin verhaal over de heer Wilson Rojas Venegas. Klassiek verhaal van klok horen luiden, maar weet niet waar de klepel hangt. Kan zo op lijst van sommige politieke partijen op CUR.

 4. Ach Ruben, zo sturen wij ook de wandelende strafbladen Gerrit Schotte, Jacintha Constantia en Amerigo Thode naar het randdebielenparlement Parlatino en handhaven wij nog steeds Stella van Rijn in haar zwaar overbetaalde functie van secretaris generaal die zij vekreeg door het likken van Schotte’s achterste.

 5. Deze gouverneur van Guajira, Wilson Rojas Venegas, is veroordeeld door het Hoger gerechtshof in Colombia voor fraude, corruptie en aanverwante zaken. Hij dient een straf van meer dan 10 jaar uit te zitten, zodra hij het ambt van Gouverneur verlaat.
  Dit is dan de genodigde op de Export Markt op dat eiland Curacao, ik wens de gehele samenleving daar heel veel geluk en succes toe.
  Wat een klucht, maar in dit geval is het zeker soort zoekt soort!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *