Hoyer2 | Minibos bij Klein College

Lennart Bak in gesprek met collega Rick Hart

 Een Tiny Forest prikkelt de nieuwsgierigheid van kinderen en brengt de natuurbeleving voor kinderen dichterbij | Foto IVN

Basisschool Klein College krijgt een minibos, een Hofi Chiki. Er komen 420 inheemse struiken, heesters en bomen te staan variërend van gewone bomen en fruitbomen tot uiterst zeldzame exemplaren.

Het eerste Tiny Forest dat het IVN, het Instituut voor Natuureducatie in Nederland in samenwerking met Shubendu Sharma van Afforest in Nederland heeft geplant, bracht in heel Nederland een hele golf aan kleine bebossingprojecten op gang. Dat heeft zich verder uitgebreid naar het buitenland.

Het bos brengt de natuurbeleving voor kinderen dichterbij. Een Tiny Forest prikkelt de nieuwsgierigheid van kinderen en geeft kinderen de kans om de natuur in de eigen leefomgeving te ontdekken en daarover te leren.

Het Tiny Forest stimuleert verder biodiversiteit: het bos bestaat uit veel verschillende soorten bomen. Deze bomen en vruchten trekken weer insecten en vogels aan.

De waterbergingscapaciteit wordt door de aanleg ook vergroot en dat is van belang op een eiland waar tropische buien in een keer veel regen laten vallen. Het bos van Hofi Chiki verbetert ook de luchtkwaliteit en dat is belangrijk aangezien de school naast een hele drukke weg ligt.

Projectmanager Lennart Bak legt uit wat hem ertoe bracht het idee van Tiny Forest naar Curacao te brengen.

Tijd: 6.00

De start van Hofi Chiki vindt plaats op woensdag 22 oktober vanaf 8 uur bij Klein College.

Bron: Radio Hoyer 2

4 Reacties op “Hoyer2 | Minibos bij Klein College

 1. Hi, het klopt deels. Zou toch mooi zijn als ook andere scholen of locaties zich aanmelden ? Dan komen er meer Tiny Forest voor heel Curacao! Aanmelden of info; [email protected]

 2. Plas, zou het komen omdat alleen een bepaald soort mensen initiatieven ten behoeve van kinderen neemt ? Zou het kunnen dat dat juist niet die 80% is?

 3. La pias als je je zonnebril afzet en nog eens goed naar de foto kijkt….
  Je moet niet buiten met een laptop of cel internet kijken …. dan zie je je beeld niet goed.
  En dit zijn geen activiteiten voor Curacao maar Is een privé project van een Privé school. Eentje die die wel behoorlijk bestuurd wordt en lesgeeft.
  En leeraren heeft met een opleiding.

  De bevolking is niet 80% zwart.
  We zijn 100% gekleurd.

 4. Op zich allemaal leuk en aardig maar de bevolking van Curaçao is voor meer dan 80% zwart maar elke keer als we activiteiten voor kinderen zien, zijn onze zwarte kinderen niet aanwezig. Het zal toch niet zo zijn dat onze kinderen in hun eigen land gediscrimineerd worden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *