Hoyer2 | Minister dreigde niet met intrekking landingsrechten SLM

Zita Jesus-Leito in gesprek met Rick Hart

Zita Jesus-Leito | Extra

Minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning Zita Jesus-Leito heeft nooit gedreigd met het intrekken van landingsrechten voor de Surinaame luchtvaartmaatschappij SLM.

Luchtvaartmaatschappij Insel Air vliegt uiteindelijk vanmiddag om kwart over twee naar Suriname, nadat dit al een keer uitgesteld was.

Jesus-Leito zegt wel dat intrekken van de landingsrechten een optie zou kunnen zijn, maar alleen in het uiterste geval. In haar gesprek met de Surinaame minister van Openbare Werken is daar nooit over gesproken, zegt Jesus-Leito. Ze is dan ook niet bang dat Insel Air vanavond aan de grond wordt gehouden omdat er schulden zijn aan Suriname.

De minister legt uit wat haar rol was in het herstarten van vluchten tussen Curacao en Suriname.

Tijd: 4.31

Jesus-Leito kan weinig zeggen over de overname van Insel Air door Synergie, de moedermaatschappij van Avianca en dat geeft reden tot meer onzekerheid. Ze vertelt of Insel Air binnenkort meer routes zal starten.

Tijd; 2.05

Bron: Radio Hoyer 2

3 Reacties op “Hoyer2 | Minister dreigde niet met intrekking landingsrechten SLM

  1. Abraham Mossel

    Heb gisteren, twee wiel kettingen verkocht aan bouty! van 1000 kilo pst.??.

  2. Ach, vliegverkeer tussen twee bakoba republieken. Ons kent ons, dus beslagleggen? In de tussentijd loopt de schuld wel gewoon op.. waar kennen we dat van…. Oh ja Venezuela, maar dan andersom. Het principe is hetzelfde; Door blijven vliegen met het risico dat het financieel nog meer fout gaat dan het al is, want ik denk niet dat inselair een zak met geld naar Suriname meebrengt.

  3. Laat ik het zo zeggen: ‘Als ik schuldeiser van Insel zou zijn en mijn bedrijf heeft forse schade door die club opgelopen…………………ik zou alles doen om die schade vergoedt te krijgen.’
    Ik ben niet op de hoogte met juridische stappen tegen Insel, maar mocht er al een uitspraak liggen dan gaan we binnenkort toch wel ‘vuurwerk’ zien.

    Uiterst domme actie van Insel om te gaan vliegen en geen definitieve afspraken te maken over openstaande schulden. Hoogmoed komt voor de val zullen we maar zeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *