Hoyer2 | Nieuwe verplichtingenstop is nieuwe klap voor aannemerij

Mike Willem in gesprek met Peter Eikelenboom

AVV voorzitter Mike Willem | Persbureau Curacao

Een verplichtingenstop die al sinds november 2017 van kracht was binnen de overheid wordt verlengd, dat betekent dat de regering de hand op de knip houdt. Geen onderhoud aan scholen en wegen en geen opdrachten voor degenen die dat moeten doen.

De aannemerij op Curacao lijkt de al jaren heersende situatie geladen te accepteren. Veel bedrijven bestaan nog slechts op papier en hebben geen werknemers meer in dienst, zegt Mike Willem van de Antilliaanse Aannemersvereniging.

Willem heeft overigens wel begrip voor de overheidsmaatregel, de oplossing is dat er meer geld circuleert in de economie en dat betekent drastische economische hervormingen zodat

TIJD:4:51

Bron: Radio Hoyer 2

7 Reacties op “Hoyer2 | Nieuwe verplichtingenstop is nieuwe klap voor aannemerij

 1. @Abraham Mossel
  Waarom haal je nu Gerrit de Raaf erbij? Voordat dit kabinet aantrad, waren er overschotten op de begroting voor de jaren 2014, 2015 en 2016, dit lees ik gewoon uit de stukken van de toezichthouder. Ik zie daar ook dat er voldaan is aan de Financiële normen, er zijn zelfs kapitaalinvesteringen uitgeschreven waar Nederland heeft moeten inschrijven ingevolge de Financiële normen. Allemaal na te lezen op de website van het Cft. Dit is toch niet het kabinet van Gerrit? Hoe kon het toen wel en nu niet? Ik denk dat Nederland met ons belastinggeld niet zomaar inschrijft op leningen als niet voldaan was aan de Fin. normen, die schrijven wel een sluitende begroting voor.
  Lijkt me dat de kabinetten van toentertijd (2014, 2015, 2016) wel hun huiswerk deden, daar zat Gerrit niet in als ik de media raadpleeg althans.

 2. Abraham Mossel

  @ Ruben, Gerrit de Raaf & Co heeft in twee jaar tijd meer dan 1000 miljoen laten verdwijnen uit de staats kas, en laten wij ook niet vergeten dat hij met zijn MFK/KFO maffia vrienden daar boven op ook nog eens 500 miljoen in hun eigen zakken heeft laten verdwijnen, om daar boven op te komen heeft een regering jaren nodig, en wat betreft die snoep reizen dat valt nog wel mee vergeleken met die tuinkabouter Gerrit de Raaf, die zat meer in het vliegtuig coca rond te smokelen dan dat hij met zij korte beentjes op curacaose grond stond.

 3. En voorlopig gaat er ook niets aan geld komen, zolang men niet inziet dat er structureel hervormd moet worden, zal deze verplichtingenstop gewoon tot in het oneindige doorgevoerd worden. Ondanks de verplichtingenstop nog altijd te korten op de begroting en heel ver weg van het voldoen aan de Financiële Normen in de Rijkswet.
  En dan nogwel de partij die de schuld sanering onderhandeld heeft, echter die er geen kaas van gegeten heeft welk raamwerk hier ten grondslag aan ligt, diep triest!!!

  Lijkt mij dan alle indicatoren inmiddels bij het College financieel toezicht nu wel op dieprood moeten staan! Huilen met de pet op, op die rots, nul aan kennis en kunde!

 4. Maar wel 30+ miljoen voor InselAir, kortingen voor One Láser Group, Clift Christiaan project manager binnen RdK (ander jasje MDPT), 3X 2.5 miljoen subsidie voor Sehos, enz. enz.
  Terwijl enkel het eigen belang wordt gediend is de economie volledig vastgelopen en tot krimp gebracht.

 5. Ze pakken wat ze nog kunnen pakken. It will be over, one day-:)

 6. Sorry, aannemers, maar Al-KLM Walle wil naar Madurodam, 7 onbenullen van Statenleden naar een verkeersbeurs en Alvin Daal om de twee weken naar een landbouwbeurs of medisch congres.

 7. Wel geld voor dure zaken reisjes en gebakken lucht projecten .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *