28 C
Willemstad
• zaterdag 20 april 2024

Extra | Journaal 19 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, April 18, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Uitspraak in zaak tegen Jamel L. over doodsteken AH-medewerkster

DEN HAAG - De rechtbank in Den Haag doet donderdag uitspraak in de zaak tegen Jamel L. over het doodsteken van een supermarktmedewerkster van een Albert Heijn...

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Hoyer2 | Nog geen besluit over vluchtelingenbeleid

HomeMediaHoyer2 | Nog geen besluit over vluchtelingenbeleid

Eugene Rhuggenaath in “Hoyer in Business”

Premier Rhuggenaath over het vluchtelingenbeleid | Extra

Het kabinet Rhuggenaath houdt nog altijd vast aan uitzetting van Venezolanen ondanks de schrijnende situatie in hun thuisland. Dat is tot nu toe het beleid, verklaart premier Eugene Rhuggenaath in het radioprograma “Hoyer in Business” op Radio Hoyer 2.

Zeer frequent zit de regering met partijen om tafel en komt de zaak ter sprake. De mogelijkheden voor Curacao om hulp te bieden aan Venezolanen die hun land ontvluchten, zijn om uiteenlopende redenen zeer beperkt, zegt de premier. Onder voorwaarden dat er concrete afspraken worden gemaakt, ziet de Curacaose eerste minister wel een rol weggelegd voor Curacao, maar tot nu toe worden mensen uitgezet, zoals eerder deze week nog gebeurde met een groep Venezolaanse vrouwen.

TIJD:3:46

Directeur van Kas di Kultura Roland Colastica snapt best dat er beleid moet komen op dit terrein, maar Curacao zou eens naar het verleden moeten kijken, naar de twintiger jaren van de vorige eeuw, toen de nood op Curacao groot was en landen als Venezuela open stonden om Curacaoenaars op te vangen. Het laat zich veel te gemakkelijk raden in wat voor situatie mensen terechtkomen als je ze terug stuurt naar hun eigen land.

TIJD: 1:21

Bron: Radio Hoyer 2

4 reacties

  1. Curacao heeft van het begin af aan de boot afgehouden, voor het oog gaan we iets doen? door een oud gebouw wat op te knappen voor het geval dat we er niet aan kunnen ontkomen toch iets te moeten doen, met de klemtoon op moeten. Cijfermatig is er ook al een plafond bekendgemaakt tot waar we eventueel bereid zijn de show op te voeren. Wordt er aan alternatieven gedacht? ik heb er niets van gehoord, wordt er ingezameld? ik weet van niets. wordt er….of ….of…..??? Niets.
    Bent u verbaasd hierover op Curacao. Ik absoluut niet.

  2. Uit humanitaire overwegingen zou besloten kunnen worden de illegale venezuelanen te deporteren naar Columbia en/of Brazilie. Dit kan natuurlijk alleen na overleg en verkregen toestemming van deze landen. De door Chavez en Maduro veroorzaakte puinhoop in Venezuela is immers een regionaal probleem waarvooor regionale oplossingen noodzakelijk zijn. Bij het bereiken van een dergelijke regeling is uiteraard, met name diplomatieke, assistentie van Nederland een vereiste.

  3. Wanneer Roland Colastica niet begrijpt dat het verlenen van hulp aan een eiland van, toendertijd, 78.000 inwoners door een land met, toendertijd, rond de 15 miljoen inwoners, niet hetzelfde is als het verlenen van hulp, door een eiland met 150,000 inwoners aan een land met 30 miljoen inwoners…………dan kan Roland Colastica beter zijn mond houden.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties