Hoyer2 | Openbare behandeling wet kinderombudsman in aantocht

Annemaria Pauletta in gesprek met Peter Eikelenboom

PAR-fractievoorzitter Annemaria Pauletta

Op de Internationale dag van de rechten van het kind gisteren, tikt de Verenigde Naties Curacao op de vingers en zou het koninkrijk zelfs een aanwijzing kunnen krijgen van de VN omdat hier nog altijd geen kinderombudsman is.

Het intiatiefwetsvoorstel, afkomstig van ombudsman Concicion ligt er al jaren. Volgens fractievoorzitter van de PAR Annemaria Pauletta is het wetsontwerp ondertussen behandeld in een Centrale Commissievergadering. Volgens het Statenlid is er ook nog een andere wet die snel behandeld gaat worden in een openbare vergadering, namelijk de ‘vaderschapswet’.

Ook die wet is een verplicht onderdeel van het verdrag van de Verenigde Naries inzake de rechten van het kind.

TIJD: 4:58

Bron: Radio Hoyer 2

2 Reacties op “Hoyer2 | Openbare behandeling wet kinderombudsman in aantocht

  1. Een kinderombudsman laten we wel bij de les blijven, zelfs de volwassen ombudsman wordt niet serieus genomen. Een kinderombudsman hier op Curaçao zal alleen voor kinderen uit welgestelde gezinnen zijn.

    Wellicht is dit wel goed voor deze kinderen om alvast hun plaats in de maatschappij te kennen en om te weten dat als je hier als een dubbeltje bent geboren wordt je nooit een kwartje.

  2. Er is nog steeds geen kinderombudsman want blijkbaar vinden we andere dingen veel belangrijker (protesteren dat men sinterklaas viert met zwarte pieten)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *