Hoyer2 | Paspoort afgegeven op Curacao en Nederland zijn gelijkwaardig

Rudlien Haddocks in gesprek met Peter Eikelenboom

Een op Curacao afgegeven Nederlands paspoort is zeker geen tweederangspaspoort

ING Bank heeft in Nederland een transactie geweigerd van een Curacaoënaar met een Nederlands paspoort waarin geen BSN-nummer stond vermeld. Dat is een een codenummer dat voor Nederlanders geboren in Nederland geldt als een verplichting en dat noodzakelijk is voor allerlei zeer uiteenlopende zaken.

In Nederland staat het nummer standaard in het paspoort vermeld, maar Curacao kent geen toekenning van BSN-nummers.

Rudlien Haddock van ‘Kranshi’, het bevolkingsregister, is op de hoogte van de berichtgeving over het incident, maar weet het fijne er niet van. Ze wil zeker niet verklaren dat ING Bank met de weigering een fout heeft gemaakt. Ze heeft wel om opheldering gevraagd over de kwestie bij Buitenlandse Zaken en is in afwachting van een antwoord.

Een op Curacao afgegeven Nederlands paspoort is zeker geen tweederangspaspoort, zegt ze.

 

TIJD: 3:04

Bron: Radio Hoyer 2

4 Reacties op “Hoyer2 | Paspoort afgegeven op Curacao en Nederland zijn gelijkwaardig

 1. Trots op Curaçao

  In het nieuwe paspoort is het bsn nummer niet meer zichtbaar als er een kopie van de identiteit pagina wordt gemaakt. ING zoekt naar mogelijkheden om buitenlanders uit te sluiten van hun diensten. Positieve discriminatie…..

 2. Ons nummer zou in Nederland niet kunnen.. Hoezo niet.
  Ik weet niet wat voor paspoort Visie heeft maar in mijn versie en die is vrij recent staat geen cedula nummer.
  Dat burger service nummer is gewoon iets wat ze nu op de achter kant er bij printen en als ze het kunnen weglaten dan kan je ook 2 regeltjes printen.
  Maar dat ligt niet aan Curacao dat ligt aan het halfslachtige Nederlandse gedoe. En het gezemel hier dat je een toelating van rechtswege moet hebben als je je vanuit Nederland wil vestigen. Alsof chollers zonder geld hiernaar toe komen voor de geweldige voorzieningen.
  Flink discriminatie brullen. En van Raak mailen met 10.00 mensen. Heeft hij ook iets echts te doen daar.
  En hier dat toelating gedoe afschaffen… Kunnen ze ook niet meer zeuren.

  Maar ik denk dat het verhaal misschien een beetje anders ligt.
  van de NL website waar alles staat.
  https://www.denhaag.nl/nl/paspoort-en-identiteitskaart/burgerservicenummer.htm#
  Hoe krijg ik een BSN?
  Bij de geboorteaangifte krijgt een kind een BSN (van de gemeente waar het gezin woont). Komt u uit het buitenland en gaat u langer dan 4 maanden in Nederland wonen? Dan moet u zich inschrijven in de Basisregistratie Personen (BRP) bij het stadskantoor Centrum, Spui 70.
  Dus als het gaat om een persoon gaan die langer dan 4 maanden in NL is… dan kan het verhaal wel eens kloppen.. hebben ze in z.n paspoort gekeken dus …. Stempeltje..

 3. Het burgerservicenummer is een uniek persoonsnummer voor iedereen die ingeschreven staat in de Basisregistratie personen (BRP). zodra je ingeschreven wordt, wordt die toegekend. Niet veel anders dan het nummer dat wij op Curacao krijgen. Het formaat is anders. Hier is het 10 nummers; geboorte jaar. maand. dag. inschrijf nummer.
  Waarschijnlijk heeft het te maken met hoe dit nummer tot stand komt. Ook het formaat van het nummer. In Nederland is het nummer voor de rest van je leven (en daarna) en curacao ook, welk nummer gebruik je als je beide hebt in het paspoort. Heel veel problemen om op te lossen. En met de politiek zoals die is, zal het moeilijk worden om dit op te lossen

 4. Showroe di Emmastad

  BSN : “een codenummer dat voor Nederlanders geboren in Nederland” En dat zegt Kranshi ?!? navraag bij Buitenlandse Zaken ?!? Het wordt per dag meer bizarre…. niet alleen de YdK, ALLE inwoners van het kikkerlandje hebben zo’n nummer ter verificatie van persoon en facilitering van o.a. (overheids)diensten. Introductie van zoiets dergelijks met gerichte automatisering zou op Korsou het palet van overheidsdiensten kunnen uitbreiden en versnellen, ambtenarenkorps ernstig verdunnen, etc etc. Maar ja, hoe moet je dan lider di barrio, partijleden, vrienden en familie aan een overheidsjob helpen als je partijbuddy je met je onafgemaakte Mavo hoofd van dienst maakt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *