Hoyer2 | Persrechter: ‘4 December beraadslaging over intrekking surceance Insel Air’

Sigmar Carmelia in gesprek met Rick Hart

Persrechter mr. Sigmar Carmelia | Extra

De beslissing of de surceance van betaling voor Insel Air moet worden ingetrokken wordt op 4 december besproken. Dat heeft de rechter dinsdag bepaald in een beschikking die gisterochtend naar buiten werd gebracht.

De luchtvaartmaatschappij voldoet niet aan de op 31 augustus in een beschikking geëistte punten. De lopende verplichtingen moesten met ingang van september worden voldaan en opgebouwde schulden moesten worden weggewerkt.

Insel Air heeft aan beide punten niet voldaan, maar de rechter heeft bepaald dat daar tegenover staat dat inmiddels met interCaribbean Airways een zogenaamde Heads of Agreement is gesloten om te komen tot een aandelenoverdracht.

Voor de rechter is dit nu vooralsnog voldoende reden om tot 4 december te wachten en dan te beraadslagen en beslissen over het al dan niet intrekken van de surceance. Bij intrekking is een faillissement onafwendbaar.

Persrechter Sigmar Carmelia legt uit waarom, ondanks dat Insel Air niet aan twee belangrijke punten heeft voldaan, de rechter toch pas op 4 december wil beraadslagen over intrekking van de surseance.

Tijd: 3.37

Bron: Radio Hoyer 2

Naschrift KKC:

Alle relevante curator en rechtbankverslagen inzake InselAir vindt u hier.

4 Reacties op “Hoyer2 | Persrechter: ‘4 December beraadslaging over intrekking surceance Insel Air’

 1. Lippinkhof een mooie villa in Jan Thiel… wat zou de stekeblinde commissaris Karel Frielink dan inmiddels aan Insel Air verdiend hebben?

  Een paleis op Jan Sofat?

  En directeur Heerenveen? Zijn levenspartner is Stella van Rijn, dus die man moet werkelijk geen greintje integriteit hebben.

 2. Joep Meloen

  Is er dan helemaal niemand in de rechtbank die enig idee heeft wat ‘rendabel’ inhoudt ?
  Ik snap dat ze geen 33 miljoen door de WC willen spoelen, maar wanneer Insel dat al ongeveer een jaar geleden heeft gedaan dan lijkt me dat niet echt een onderwerp waar je je nog druk over hoeft te maken.
  Insel is failliet.
  Niet omdat er geen markt is, maar omdat de bestuurders het noodzakelijk vonden de tent leeg te trekken en omdat ze geen flauw idee hadden waarmee ze bezig waren.
  Ze hebben het lang volgehouden. Lippinkhof heeft er in ieder geval een leuke villa in Jan Thiel aan over gehouden, maar laten we eerlijk zijn: ‘dit had nooit mogelijk moeten en mogen zijn’.
  Maar ja, hier op Curacao krijg je alles voor elkaar, zolang je maar de juiste kennissen hebt. Te triest voor woorden.

 3. Volgens het laatse verslag van de curator is er helemaal geen Heads of Agreement gesloten. Er bestaat een VOORSTEL tot een een Heads of Agreement. Crediteurenvergadering eind november en beslissing rechtbank begin december? Curator begin december : rechter we zijn er met de koper qua voorwaarden bijna uit en enkele probleempjes met de crediteuren moeten nog worden gladgestreken, maar we zijn hoopvol gestemd. Geeft u ons nog een half jaartje respijt aub.

 4. Lachwekkende soap.

  In geen enkel ontwikkeld land kan een curator, Rogier van de Heuvel, zo lang ongegeneerd zijn zakken vullen door de rechter wijs te maken dat er nog leven zit in een lijk (Insel Air) dat al in vergaande staat van ontbinding is.

  Shame on Rogier van de Heuvel!

  Shame on Karel Frielink!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *