Hoyer2 | Premier Sint Maarten: Hulpverlening bij ramp moet sneller op gang komen

Leona Romeo-Marlin in gesprek met Rick Hart

Leona Marlin-Romeo (c) StMaartenNews

De Sint Maartense premier Leona Romeo-Marlin zegt dat het van belang is dat de response-tijd in geval van een ramp korter wordt. De hulpverlening moet sneller op gang komen als zich een ramp van grote omvang, zoals orkaan Irma vorig jaar, voordoet op één van onze eilanden, aldus de Sint Maartense premier.

Alle eilanden van de voormalige Antillen willen beter gaan samenwerken in geval van een crisis of calamiteit. Maandag en dinsdag werd hierover overleg gevoerd. Structuren zoals ze voor 10-10-10 waren moeten worden herzien en premiers Romeo-Marlin van Sint Maarten, Evelyn Wever-Croes van Aruba en Eugene Rhuggenaath van Curacao hebben hiertoe nu hun bereidheid uitgesproken.

Tijdens de persconferentie maandag maakte de brandweercommandant van Sint Maarten duidelijk dat gebrek aan mankracht net na orkaan Irma het grootste probleem was. Volgens Romeo-Marlin zijn er nu afspraken gemaakt voor snelle inzet van politie en brandweer van andere eilanden.

Ze vertelt hoe de besprekingen verliepen.

Tijd: 3.04

Bron: Radio Hoyer2

Een Reactie op “Hoyer2 | Premier Sint Maarten: Hulpverlening bij ramp moet sneller op gang komen

  1. Abraham Mossel

    Romeo- Marlin moet eens eerlijk zijn, door het gezeik en gezeur en stagneren wie het meeste over de noodhulp en natuurlijk het steun fonds en de 400 miljoen euro van de hardwerkende Nederlandse belasting betaler kon beschikken heeft het maanden geduurd om goede hulp te geven door nl ze hebben wel de dieven en plundeRAARS op gepakt waar ze zelf te beroerd voor waren, wat een misselijk stront volk die aanhangers van de eerdaags in het gevang gezette dief Theo Heyligers, ook die is door de mand gevallen net zoals Gerrit de Raaf (dief).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *