Hoyer2 | ‘Referendum ongeschikt voor homohuwelijk’

Carola Claus-Tibbe in gesprek met Rick Hart

‘Referendum ongeschikt voor homohuwelijk’

Een referendum over het homohuwelijk is volstrekt ongeschikt. Dat zegt stichting Kòrsou Solidario i Duradero, KSD. De stichting vindt dat er veel aannames gedaan worden over het homohuwelijk en een grote groep mensen in Curaçao is volgens KSD onvoldoende bekend met homoseksualiteit.

KSD vindt het dan ook oneerlijk om mensen die te weinig informatie hebben te laten beslissen over het lot van een veel kleinere groep. Volgens de stichting is een referendum bij voorbaat gedoemd een onevenwichtige uitslag te geven.

Kòrsou Solidario i Duradero vindt dat de regering een wetsvoorstel moet maken – en vervolgens doorvoeren – waarin de civiele rechten van de groep LGBT hier in Curaçao gewaarborgd worden.

Carola Claus-Tibbe van KSD legt uit waarom een referendum niet geschikt is voor het doorvoeren van een homohuwelijk.

Tijd: 3.38

Bron: Radio Hoyer 2

3 Reacties op “Hoyer2 | ‘Referendum ongeschikt voor homohuwelijk’

  1. Volledig mee eens met KSD. De overheid moet eerst zelf flink aan de slag. Taboes doorbreken doorbreken door de bevolking te informeren over mensenrechten/ gelijke rechten. Draagvlak creëren en bovenal de nodige scheiding van kerk en staat niet uit het oog verliezen, aangezien deze instituten de publieke opinie nogal weten te domineren op dit onderwerp, zoals wij vorig jaar op Aruba hebben ervaren.

  2. totaal overrated- er zijn niet erg veel mensen op deze eilanden geinteresseerd in dit onderwerp – voor mij mag het-ga je gang-maar maak jezelf maar niet zo belangrijk-ben je niet-zal je nooit worden. Defecten van de natuur zijn gewoon eenmaal slechts tijdelijk interessant en zullen we dat maar ook zo houden.AUB niet blijven hameren alsof het normaal moet worden geacht door 95% van de wel hetero paren en mensen in de wereld-it won’t happen-dus ben er blij mee als de meerderheid het tollereerd.

  3. Fred Schiedam

    KSD heeft volledig gelijk; het is de taak van politici om de toekomstige samenleving vorm te geven (ook inzake dit “”huwelijk-voor-allen”).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *