Hoyer2 | Rhuggenaath wil betere communicatie overheid

Eugene Rhuggenaath in gesprek met Rick Hart

Premier Eugene Rhuggenaath | Extra

De overheid slaat een nieuwe weg in wat betreft communicatie. Tijdens de wekelijkse persconferentie van de ministerraad was daar ineens premier Eugene Rhuggenaath die kwam verkondigen dat de communicatie van de overheid verbeterd moet en gaat worden.

De overheid heeft een nieuw communicatieplan uitgewerkt waarin interactie, transparantie, geloofwaardigheid en verwachtingen centraal staan.

Rhuggenaath staat niet bekend als een groot fan van persconferenties. Sporadisch verschijnt hij er. Dat terwijl andere regeringsleiders in de wereld over het algemeen minimaal één maal per week de pers te woord staan geven.

We vroegen Rhuggenaath ernaar

 

Tijd: 0.48

Bron: Radio Hoyer 2

5 Reacties op “Hoyer2 | Rhuggenaath wil betere communicatie overheid

 1. Ja, meneer Rhuggenaath, u hebt gelijk. Betere communicatie is hard nodig.
  Dat hij eigenlijk bedoelt ¨betere samenwerking¨. Is weer inherent aan het probleem.
  Samenwerken op Curaçao dat doe je alleen met carnaval en als er een feest georganiseerd moet worden.
  Dan weet plotseling iedereen precies wat er gedaan moet worden en komt t ook op tijd af.
  De rest van de tijd zijn we een busje vlooien en of haaien. Springen alle kanten op en we draaien rondjes tot er bloed geroken wordt en dan stuiven we er op af..
  Egocentrisch, ik moet altijd lachen als ik 2 mensen tegelijk op een deuropening zie aflopen. Zo vaak dat ze alle 2 klem zitten.
  Alle overheden zitten over he hele eilandje verspreid. Ja dat is aan de ene kant de schuld van corruptie. Elke locatie wordt weer duur gehuurd van een ¨kennis¨. Maar aan de andere kant typeren voor curaçao ook.
  We hebben wel een afspraken bureau nu. Maar het verschuift alleen maar de rij. Niet het probleem.
  Ook daar is het typerend dat je soms beter daarheen kan gaan, dat de medewerkster daar op de computer op internet een afspraak probeert te maken dan dat je dat zelf thuis probeert.
  Het systeem is niet zo dat je direct ziet wat beschikbaar is, nee je moet blijven vooruit bladeren tot dat je vrije plekken tegen komt.

  Die versnippering is niet alleen in bestuur het zit in alles. Het zit in de cultuur. Maar de samenwerking gis wel absoluut nodig. Dat hoeft niet meteen zo idioot doorgevoerd als in Nederland maar een beetje in de richting mag best en kan ook.

  Kijk in Nederland zijn ze van oudsher gedwongen geest om samen te werken. Dat kwam door het water.
  als ze niet met elkaar zorgden dat de dijken werden gemaakt en werden onderhouden dan verzoop iedereen. Dus die polders en iedereen die in de buurt van dijken woonde die werden gedwongen om samen te werken. Daar komt ook bij het is een handels en zee cultuur. en op een boot moet iedereen ook samen werken want anders verzuip je allemaal.

  En dat is nou net t punt. Eigenlijk zitten wij ook op een bootje met z’n allen. En als we niet samen werken dan verzuipen we ook allemaal.
  Of je moet de reddingsboot in en naar mamma Nederland vluchten, zoals zo velen deden en weer doen. Maar dan moet je daar wel accepteren dat je in een overmatig bureaucratisch geregeld landje komt. Waar bijna niks mag en alles moet. Persoonlijk en Flexibel is dan echt geen optie meer.

  No laga e kos aki pasabo

 2. Claps Elke keer als je die Foto ziet moet je bedenken wat een ellende die man op z.n nek heeft genomen en dat het niet makkelijk is alle individuen op Curacao allemaal te vreden te stellen. En zeker niet als ze net zo idioot en dom zijn zoals jij.

 3. Trots op Curaçao

  Ben benieuwd.

 4. Misschien worden brieven aan de overheid, i.c. de ministers, dan ook een keer beantwoord.

 5. Elke keer als ik deze foto van Ruggenaath zie, denk ik aan twee dingen, of hij heeft een chronische last van aambeien of hij heeft als homo een zeer actief seksleven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *