Hoyer2 | RvA stuurt ‘Ontwerp Landsverordening Bureau Integriteit’ onverrichter zake terug

Curtley Obispo in gesprek met Rick Hart

PAR Statenlid Curtley Obispo | Extra

Statenlid Curtley Obisbo van coalitiepartij PAR begrijpt niet waarom de Raad van Advies de ontwerp Landsverordening Bureau Integriteit heeft terug gestuurd naar de minister van Bestuur, Planning en Dienstverlening, BPD.

De ontwerp Landsverordening heeft welgeteld 12 dagen, van 9 tot en met 21 november bij de Raad van Advies gelegen en is vervolgens teruggestuurd. Naar de reden wil Obispo niet gissen. Ook over of de Landsverordening niet deugt, laat het Statenlid zich niet uit.

Zoals bekend staat in het regeerakkoord van het kabinet Rhuggenaath dat bestrijding van corruptie één van de prioriteiten is. Begin juli vorig jaar zei minister van BPD Armin Konket het Bureau Integriteit op 1 januari 2019 op de rails te willen hebben. Hij kreeg toen tevens het groene licht van de Raad van Ministers, nadat een werkgroep haar eindrapport presenteerde, maar tot op heden is er geen spoor te bekennen van zo’n onafhankelijk bureau.

Lisa Dindial van de Raad van Advies zegt tegenover Radio Hoyer 2 niet te mogen reageren en verwijst ons naar de minister. Die was onbereikbaar voor commentaar.

Curtley Obispo lijkt het enige Statenlid van de 21 andere parlementariërs dat zich hard maakt voor een onafhankelijk Bureau Integriteit, maar laat zich daar verder niet over uit.

Tijd: 4.36

Bron: Radio Hoyer 2

5 Reacties op “Hoyer2 | RvA stuurt ‘Ontwerp Landsverordening Bureau Integriteit’ onverrichter zake terug

 1. Laat Obispo maar beginnen met een integriteitscursus bij de PAR!

 2. Integriteits kamer qat gaat het ons belastingbetaler kosten?ik horde 1 miljoein onze parlementariers lusten er wel pap van.
  Boycotten die handel want het feest moet doorgaan.
  Denk dat het nooit zal komen die integriteitkamer.

 3. E fructu arbos cognoscitur.
  Aan de vruchtherkent men de boom.
  De vruchten van de curaçaosche polititiek smaken naar: incompetentie, selectieve verontwaardiging, despotische neigingen, toespelen van projecten onder voorwaarde dat er meegesnoept wordt uit de projectbegroting, incompetentie en geldspatgedrag. En als het mis gaat dan is het de schuld van de geschiedenis, en worden uitgesleten termen als kolonialisme, racisme, onderdrukking, slavernij, etc uit de woordenschatkist gelicht. Aan de vruchten herkent men de boom, aan de daden het moraal, en aan de excuses de verantwoordelijkheid die niet genomen wordt

  @Knoek-koe, Wim, Frits Pel, LaStiwz and t.w.i.c.:

  (Potjes-) Latijn wordt niet meer geaccepteerd en heeft vanaf heden algehele verwijdering van het bericht tot gevolg.

  M.v.g.

  Commentpolis

 4. Integriteitsnormen geldenniet voor politici.

 5. Gijsbertha die zijn dochter benoemd, Leito die haar hele familie benoemd.

  De strafbladenclub Thode, Carolina, Constantia, Schotte, Jamaloodin in Staten en Regering.

  Baantjes aan vriendjes uitdelende Suzy Romer en Alvin Daal.

  En dat durft het woord ‘integriteit’ in de mond te nemen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *