Hoyer2 | Schorsing Huurman verlengd

Jan Huurman in gesprek met Rick Hart

Inspecteur-generaal Jan Huurman | Foto: Roelie van Beek

De schorsing van Inspecteur-Generaal Jan Huurman van de Inspectie voor de Volksgezondheid is verlengd. Vannacht om middernacht liep de schorsing af en werd gisteren aan het eind van de middag met een maand verlengd.

Midden november werd Huurman ontheven van zijn taken en werkzaamheden als Inspecteur-Generaal. Het ministerie zei destijds dat deze maatregel werd genomen naar aanleiding van correspondentie van Huurman. Hij lag onder vuur door uitlatingen over het onderzoek naar kinderarts Sonja Faries in verband met de behandeling van kinderen met de ziekte diabetes type 1.

De Inspecteur-generaal heeft in een WhatsApp-bericht aan minister van GMN Suzy Camelia-Römer onder meer geschreven dat hij haar zal bestrijden.

Huurman verklaart nu tegenover Radio Hoyer 2 daar spijt van te hebben en dat ook aan de minister over te hebben gebracht. Huurman merkt daarbij wel op dat zijn uitlating niet uit de context gehaald moeten worden. Over die context wil hij verder niet uitwijden.

De schorsing van Huurman liep dus middennacht af en Huurman vertelt of hij weer aan het werk is.

Tijd: 4.27

Bron: Radio Hoyer 2

3 Reacties op “Hoyer2 | Schorsing Huurman verlengd

  1. Modus operandi van Susy Romer.

    Lastige ambtenaren eindeloos met behoud van salaris thuis laten zitten.

    Zo zit de geschorste inspecteur Gershi Pereira al jaren lachend thuis zijn maandelijkse cheque te ontvangen.

    Hoezo 80 miljoen tekort?

  2. Als ik dit hoor, blijkt Huurman gewoon een ordinaire zakkenvuller te zijn. De man wilt het liefst thuiszitten en doorbetaald krijgen. Het zou best kunnen dat dit een vooropgezet plan is, door het sturen van dat whatsapp bericht. Het schijnt dat in het whatsapp bericht ook iets staat van ordinaire viswijf jullie negers moeten blij zijn met iemand als ik.

  3. Klets klets klets, babbel babbel babbel, kwek kwek kwek, kakel kakel kakel, klep klep klep, bla bla bla……… bè bè bè….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *